Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Greatman's, Pia Koivukoski

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2006


© Pia Koivukoski

great1.jpgPia & Onni Iisalmessa, jossa Onni oli BIS-pentu.

Olen Pia Koivukoski, 37 vuotta, Kokkolasta, minun kanssa asustavat saman katon alla mieheni Matti 41 v, tyttäreni Janika 15 v ja Janette 13 v. Miehelläni on oma kuljetusyritys, ja minä hoitelen konttorihommia siinä. Me asumme pienessä 70 neliön talossa noin 3000 neliön aidatulla tontilla ja jotakuinkin 4 km keskustasta rauhallisella harvaan asutulla alueella.

Meillä kotona ei koskaan ollut koiraa, isovanhemmillani kylläkin, ja tietysti sitä kautta opin tykkäämään koirista. Ei tainnut kaupungilla olla montaa sellaista koiraa, jota minä en käynyt pikkulikkana taluttelemassa. Ensimmäisen OMAN koirani sain vasta sitten, kun muutin kotoa pois, ja se oli sitten koira isolla K:lla: sininen tanskangoddinarttu Fin Mva Poptokin Houcou Dollipop eli kotoisasti Dolli. Dolli oli syntynyt 1988 ja se elikin 9-vuotiaaksi.

Ensimmäinen kääpiöpinserini tuli sitten parinvuoden haaveiluni jälkeen vuonna 1995. Se on kantanarttuni ja vieläkin elossa Fin & Est Mva Baltw-00 Specious Enchanting Vamp eli "Lyyli". Se kävi sill älailla, että kun tulin Oulun näyttelystä kotiin, niin sanoin Matille, että nyt sen hommaan ja sitten sen hommasin. Kait sitä vaan ihastui kääpiöpinseriin sen takia, kun kasvatimme mieheni kanssa dobermanneja ja se oli niin samannäköinen. Piti saada "mini"-dobberi.

Kennel-nimen saimme vuonna 1990 heinäkuussa, mutta vasta ensimmäinen dobberipentue syntyi tarkkaan harkittuna 1991 joulukuussa. Viime kesänä oli kennelimme 15-vuotispäiväkin, jota ei kylläkään mitenkään juhlittu. Vasta 1997 syntyi ensimmäinen kääpiöpinseripentue. Tähän mennessä niitä on ollut 10 pentuetta.

Tällä hetkellä meillä on kotona 2 kääpiöpinseriä Lyyli 10v ja hänen tyttärensä Greatman's Godlike-Gina 7 v ja isännän lk unkarinvizsla ja lk saksanseisoja. Sijoituksessa on Jewel-Jessica, Lucky-Lips, Ownwers-Opal ja Unkarin tuontiuros Yade von Garuda. Meillä koirat asuvat perheen keskellä ja ovat perheenjäseniä, siksi en pidä kotonani suurta koiramäärää.

Kasvattajana olen mielestäni onnistunut suhtkoht hyvin. Vaikka kasvattejani ei näykään paljon näyttelyissä, niin silti olen saanut niille hyvät kodit ja ihanat omistajat. Toivottavasti he innostuvat ja toisivat niitä esille enemmänkin.

Miten valitsen pennunostajan? Kai sitä vuosien saatossa on tullut sellainen "tatsi", että kaikille kasvateilleni on löytynyt hyvä koti jo ennen luovutusikää. Ja oikeastaan olen sanonut kaikille, "jos naama ei miellytä, niin ei ole pakko myydä" ja sen jälkeen, jotka ovat tulleet katsomaan pentuja meille, niin kyllä on asiallisia ihmisiä olleetkin :)

Tavoitteeni on tietysti mahdollisimman rotumääritelmän mukainen TERVE ja hyväluonteinen kääpiöpinseri. Eikös se ole kaikkien kasvattajien tavoitteena?

Paras kasvattini taitaa olla Lucky-Lips "Maya". On niin uskomatonta, miten yksi koira voi olla niin monipuolinen ja kaiken lisäksi vielä kaunis. En halua laittaa kasvattejani paremmuusjärjestykseen, sillä kaikissa on hyviä ja huonoja puolia, mutta Maya nyt on ollut niin paljon esillä, että piti mainita.

Agilitypuolella Maya tietysti loistaa myös, mutta siellä on myös "Huli" Hutler-Hamlet ja pikkuveli "Napero" King-Kobie kovaa kyytiä tulossa. Uusimmista pennuista ei vielä tiedä, kun ovat vasta 12 vk, mutta omistajat ovat olleet kiinnostuneita. Pitää vain odottaa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Parhaimmat näyttelysaavutukset saadaan aina silloin, kun pärjää hyvin. Kyllä se oli hienoa, kun "Onni" Idealistic-Ike oli BIS-pentu kaikkienrotujen näyttelyssä ja tietysti kun Mayasta tuli ISPUJW-04 ja INT-valio. Ja kun ensimmäisen kääpiöpinseripentueen Exciting-Ewitasta tuli FIN, N & LV Mva ja PL&PZjsg-98. Nämä nyt vois näin äkkiseltään sanoa, mutta kyllä kai se on kuitenkin tuntunut kaikkein hienoimmalta, kun aikoinaan on voittanut (dobbereiden kanssa) Bis kasvattaja ja Bis jälkeläisryhmät Kv-näyttelyissä. Siinä on saanut niin monta koiraa esille yhtä aikaa eikä vain yhtä. Toivottavasti onnistumme tässä kääkkien kanssa joskus samalla lailla.

Suomalaisten kääpiöpinsereiden tasosta tänä päivänä sanoisin, että kyllä meillä Suomessa vaan on todella laadukkaat koirat ja toivottavasti pystymme ne myös pitämään.

Kennel GREATMAN'S
Pia Koivukoski
Jokilaaksontie 11
67400 Kokkola
puh. 044 555 9703
Kotisivut