Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Kirsi Rainio

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2001


© Kirsi Rainio

Kerro hieman itsestäsi

Olen Kirsi Rainio. Ikää on kertynyt "kolkyt ja risat". Asustelen välillä Kellokoskella töiden takia, mutta kotini on Sysmässä. Perheeseeni kuuluu aviomieheni Atte sekä hänen tyttärensä Pauliina ja Eveliina. Yksi suursnautseri "Iitu", kolme affenpinseriä "Alisa", "Remu" ja "Mimmi", "Reetta"-kani sekä "Konsta"-kilpikonna.

Miten aloitit koiraharrastuksen? Millainen oli ensimmäinen koirasi/affenpinserisi? Miksi valitsit juuri affenpinserin? Miten aloitit kasvattamisen?

Ensimmäisen koirani sain ollessani seitsemänvuotias, sain sen vanhemmiltani kovan ruinaamisen seurauksena. Santra oli punainen cockerspanielnarttu. Seuraava koirani oli collieuros Niittykasteen Casanova "Kasu", jonka sain ollessani 15-vuotias. Perheeni kanssa kiertelimme joitakin näyttelyitä ja kävimme "koirakoulussa".

Kotoa pois muutettuani ensimmäinen koirani oli suursnautseriuros, joka kuin varkain muutti luoksemme asumaan. Sen jälkeen perheessäni on ollut kolme muuta suursnautseria, joiden kanssa on käyty näyttelyissä ja harrastettu PK-lajeja.

Ensimmäinen affenpinseri meille tuli syksyllä 1997. Olin nähnyt affenpinsereitä näyttelyissä ja suursnautseri-kasvattajamme luona ja ensinäkemästäni lähtien ihastuin rotuun ja päätin, että vielä joskus minullakin on tuollainen. 1997 syksyllä sitten sain narttupennun Aliisan eli "Alisan" ja vuotta myöhemmin hankin sille kaverin Seibrin Amorin eli "Remun". Kasvatukseni affenpinsereissä on vasta alussa, sillä olen kasvattanut vain yhden pentueen. Alisa ja Remu saivat noin vuosi sitten viisi vesseliä pentua.

Millainen on ihanneaffenpinserisi?

Toimelias, peloton, eloisa ja valpas koira, joka suhtautuu asioihin "järkevästi". Ei mikään neuroottinen räksyttäjä. Rakenteeltaan terve. Väriltään täysin musta.

Montako koiraa sinulla on tällä hetkellä? Millaisia ne ovat?

Meillä on tällä hetkellä yksi suursnautseri Libens Isaminta "Iitu", kolme affenpinseriä Seibrin Amor "Remu" ja Aliisa "Alisa" sekä heidän pentunsa Amalia "Mimmi". Jokainen koira on oma persoonansa, omalla tavalla ihastuttavia kaikki.

Mitä harrastat koiriesi kanssa?

Suursnautserin kanssa olemme harrastaneet PK-lajeja ja hieman kilpailleetkin. Affeneiden kanssa käymme näyttelyissä.

Tärkeimmät saavutuksesi koirien kanssa?

Riippuu siitä, miltä kantilta asiaa katsoo. Tärkeitä saavutuksia on mielestäni niin erilaisia. Onnistuminen PK-kisoissa, onnistunut synnytys ensikertalaisilta. Remun voitot Vuoden voittaja -näyttelyissä JV-99, VV-99 sekä VV-00 ovat kai olleet suuria saavutuksia.

Mikä koirien kasvatuksessa on parasta? Entä onko jotain ikäviä puolia?

Kuten edellä kerroin, kasvatustyöni on aivan alkumetreillä. Odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. On kiva seurata pentujen kasvamista uusissa perheissään. Vaihtaa kuulumisia heidän kanssaan. Keskustella rodun tulevaisuudesta muiden affenkasvattajien kanssa.

Mitä muuta haluaisit kertoa kasvatustyöstäsi? Terveiset lukijoille?

Omistan tällä hetkellä kolme ihastuttavaa apinaa, joiden jälkeläisiä haluan tulevaisuudessa käyttää ja näyttää. Affenihmiset, uudet ja vanhat, liittykää joukkoomme. Yhdistyksemme on uusi ja tarvitsemme toimivaa väkeä mukaan.

Tavoitteesi kasvattajana

Saada aikaan rotumääritelmän mukaisia affenpinsereitä - sekä luonteeltaan että ulkomuodoltaan. Koirien tulee olla väriltään täysin mustia, sillä värillinen koira on nollan koira ja kuuluu mielestäni "ei jalostukseen"-rekisteriin.