Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Rämpsän, Minna Tossavainen (ent. Harju)

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2004


© Minna Tossavainen (ent. Harju)

rampsan4.jpgKuvassa Minna ja tyttärensä Helena.

Kuka olet? Perheesi?

Minna Harju, asumme Karhulassa, joka on osa Kotkan kaupunkia. Perheeseen kuuluu mieheni Tero, Helena 1 v ja Mikko 12 v. Tätä lukiessanne olen toiminut jonkin aikaa yrittäjänä. Perustin Karhulaan liiviliikkeen.

Miten ja milloin aloitit koiraharrastuksen?

Ensimmäisen bokserin hankin vuonna 1988 ja siitä se lähti mopo käsistä, tuli toinen ja kolmas jne... Eli boksereista kääpiöpinsereihin ja siitä affenpinsereihin. Aikoinaan harrastin ihan vakavissaan PK-hakua, suojelua jossain määrin, agilitya, vedin tottis/hakutreenejä. Nyt käydään näyttelyissä ja olen apinahallituksessa.

Mikä on kennelnimesi ja miten sen keksit?

Rämpsän kennel, perustettu vuonna 1995. Lapsena minua kutsuttiin "rämpsäleenaksi", siitä muun muassa.

Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä?

Kolme apinaa, Kerttu (Fin Mva JV-01 Zalzoon's X-Otic Ladybug), Pirkko (Rämpsän Noki-Nenä) ja Pipsa (Rämpsän Pikku Pipsa). Kääpiöpinseri Lilli (Fin & Est Mva Tojahin Lady Luck) ja samojedi Ro (Salomaan Elovena) Tämä Ro on Teron juttu.

Tähänastinen kasvatustyösi?

Boksereita, kääpiöpinsereitä useita pentueita, mutta nyt apinoita tähän mennessä 2 pentuetta. Ensi vuosi on siis kennelin 10-vuotisjuhlavuosi.

Kenelle myyt pennun?

Siinäpä onkin miettimistä. No, apinan pentua haluavat etsivät todellakin tätä rotua. Eli siinä jää jo monet "turhat" kyselijät pois. Meillä pennut ovat olleet lähestulkoon varattuja, kun ovat syntyneet, ovat ottaneet jo ajoissa yhteyttä ja ovat olleet mukana jo ennen kun pentuja on edes laitettu alulle.

Ulkomailta tulee yllättävän paljon yhteydenottoja sähköpostitse ja nyt kevättalvella syntyneestä pentueesta lähti kaksi narttupentua Pietariin. No, että jako menee tasan, niin odottelen itse Englannista urospentua.

Miksi juuri affenpinseri?

Vuonna 1997 tutustuin rotuun. Sna-Pi-lehden kannessa oli apinan kuva, aikani sitä katselin ja totesin, että tämä on juuri se, mitä olen aina halunnut. Sovittelin sitä kuvaa sohvalle ja se sopi siihen täydellisesti. Otin yhteyttä Tonyyn ja niin olin jo menossa katsomaan "Kerttua" (nimi oli jo valmiina, jos sopiva apina löytyy). Siinä se oli!! Olin aivan myyty , ja niin Kerttu tuli taloon.

Karvojen tupsuttelua kyllä hieman pelkäsin, mutta Hokkasen Seija tutustutti niihin saloihin ja siitä se lähti. Ja mikä hyvä, mitä "törkysemmän" näköinen, sitä parempi.

Millainen on ihanneaffenpinserisi?

Tietysti omat apinat, ei aina niin kauniit, eikä ihan rohkeatkaan, mutta minulle täydelliset. Tietysti rotumääritelmän mukainen ideaaliapina olisi upea, mutta eihän sitä tiedä, jos vaikka sekin kohdalle joskus osuisi.

Ongelmia affenpinserin kanssa?

Ongelma on se, että niitä haluaisi lisää lisää lisää... Toivottavasti ei tulekaan, ainakaan isompia ongelmia.

Koirankasvatuksen ilot ja surut?

Kun selität, että pennun hinta ei ole kilohintaan sidottu.. Kun yrität saada ostajaehdokkaan ymmärtämään, että minä olen se, joka valitsen ostajan pennulle.

Suurin ilo on kuitenkin se, että emän kantoaikana kaikki menee hyvin, pennut syntyvät helposti, kasvavat hyvin ja jokainen pentu löytää sen omanlaisensa kodin ja yhteys kasvattajan ja pennun kodin välillä toimii.

Mitä haluaisit vielä sanoa?

Musta on affenpinserin virallinen väri. Se on sitä, kunnes toisin määrätään. Siihen tulee pyrkiä. Värillinen on ihan kiva kotikoira, joka kuuluu EJ-rekisteriin.

Ja vielä, miksi ihmeessä koiraporukat ovat käsittämättömän riitaista sakkia, rotuun, harrastukseen yms. puuttumatta. Asiat voivat riidellä, mutta miksi ihmisten pitää riidellä?? Näkisipä vielä joskus sen päivän, kun koiraharrastajat vetävät narua yhdestä päästä. Jokaisen on hyvä muistaa, kun tekee mieli valittaa asioista, että tätä tehdään kuitenkin harrastuspohjalta ja jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa asioihin olemalla aktiivisesti mukana mm vuosikokouksissa.

Kennel Rämpsän
Minna Tossavainen
Kirkkoäyrääntie 13, 16200 Artjärvi
puh. 040 581 5205
Kotisivut