Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Minros, Paula Peltoniemi

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2007


© Paula Peltoniemi

minros.jpgKuvassa Paula pentujen kanssa.

Olen Paula Peltoniemi, 19-vuotias, Isojoelta Etelä-Pohjanmaalta. Tällä hetkellä asustelen vielä kotona vanhempieni ja kahden pikkuveljen (15 v ja 12 v) kanssa. Isoveljeni ei asu enää kotona. Opiskelen Avoimessa Yliopistossa markkinointia ja teen opettajansijaisuuksia Isojoen peruskoulussa. Tavoitteena olisi päästä vielä joskus ihan "oikeaankin" yliopistoon. Koiratouhujen lisäksi olen harrastanut 11 vuotta urheiluammuntaa, ja nykyään suurin osa vapaa-ajasta kuluukin ampumaradoilla.

Perheeseeni on aina kuulunut tärkeänä osana koirat. Äitini aloitti kasvatustyön pitkäkarvaisilla collieilla, ja vuosien mittaan meillä onkin ollut pitkä- ja lyhytkarvaisten collieiden lisäksi pinsereitä ja kääpiöpinsereitä sekä nyt minun päähänpistoni: ihanan apinamaisia affenpinsereitä. Äitini Helena Peltoniemi siis kasvattaa nykyisinkin kääpiöpinsereitä kennelnimellä Rowan-Alley's. Ensimmäinen oma koirani oli kääpiöpinseri Mini (Humblepup Little Girl), joka nykyisin viettää ansaittuja eläkepäiviään.

Ensimmäinen affeni perheeseemme tuli n. 3 vuotta sitten pitkän harkinnan ja odottamisen jälkeen. Olin ihaillut affeneita näyttelypaikoilla jo pitkään, ja lopulta varasimme pennun Rämpsän kennelistä. Sintti (FIN & S & EST MVA Rämpsän Pikku Pia) on hurmannut luultavasti kaikki tapaamansa ihmiset avoimella luonteellaan jo pennusta asti. Kun Sintin polvet ja silmät myöhemmin todettiin terveiksi, päätin teettää sillä pennut. Kävin kasvattajakurssin syksyllä 2005 ja sain kennelnimen Minros syyskuussa 2006.

Jo alusta lähtien olin ajatellut käyttäväni jalostukseen joko tuontiurosta tai käydä ulkomailla astuttamassa. Kyseltyäni urosta ruotsalaisilta kasvattajilta päädyin Camilla Stridsbergin varmaluonteiseen Laroussu's Millimeteriin. Keskusteltuamme Camillan kanssa muutamia kertoja huomasin pian olevani matkalla Skåneen hakemaan omaa pentua. Rölli-poika (Laroussu's Qonstriqtor) päätyi meille siis hieman "vahingossa", mutta sitä vahinkoa en ole katunut. Rölli on oma persoonansa, ja sillä on mitä mielenkiintoisimpia päähänpistoja, varsinkin toko-harjoituksissa, ja sen kustannuksella onkin perheessämme naurettu monet makeat naurut.

Alkusyksystä 2006 Sintti oli astutusmatkalla Laroussu's-kennelissä, ja samoihin aikoihin osui sopivasti Ruotsin SSPK:n ja rotuyhdistysten erikoisnäyttelyt Tukholmassa, joten ilmoitin koirat sinne. Yllätys oli melkoinen, kun sain viestin Ruotsista: ilmoittautuneita affenpinsereitä epäviralliseen erikoisnäyttelyyn oli yli 50! Näyttely kokonaisuudessaan oli hieno kokemus, sillä affenpinsereitä vilisi joka puolella, ja näyttelyn jälkeen vietettiin yhdessä nyyttikestejä.

Suloiset affenpennut syntyivät 12.10.2006. Minros Academy Award, "Milli", jäi kotiin kasvamaan ja "Ruu" (Minros Angel Astray) asuu nykyään Vaasassa. Molemmat tytöt ovat iloisia ja reippaita apinanalkuja! Varmasti voin sanoa, että ainakin Milli tulee pyörimään näyttelykehissä, ja luultavasti jossain vaiheessa ainakin yritämme aloittaa agilityharrastusta, kunhan ikää tulee lisää.

Olen affenasioissa vielä uusi ja tietämätön, mutta ehkä sitä hiljalleen oppii, halu oppia on ainakin kohdallaan!

Kennel MINROS
Paula Peltoniemi
Konttimäentie 470, 43220 MAHLU
puh. 045 6754 138
Kotisivut