Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Love-Dane's, Raili Rantavuoti

© Raili Rantavuoti

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1B/1995

Olen Raili Rantavuoti ja olen pohjoisin affenpinserikasvattaja tällä hetkellä. Kennelnimeni on Love-Dane's ja se tulee ensimmäisestä tanskandogginartustamme SF MVA Great-Golden Love For Daneyork. Perheeseemme kuuluu neljän apinan ja viiden tanskandogin lisäksi kaksi yorkshirenterrieriä.

Ihastuin affenpinseriin Tampereela 1989 pidetyssä tanskandoggien erikoisnäyttelyssä, jonne Tony Väänänen oli tuonut mukanaan kaksi vekkulia apinaa.

Ensimmäinen affenpinseri tuli meille 6.6.1993. Se oli uros Seibrin Samaani "Sami", ikävä kyllä se jouduttiin lopettamaan 4 kk:n ikäisenä sydänsairauden vuoksi.

Toinen affenpinseri oli Seibrin Talisman "Simo", joka muutti 1993 syksyllä meille, valitettavasti sille tuli niin voimakas alapurenta, että se muutti Kemiin kotikoiraksi.

"Kolmas kerta toden sanoo", ajattelin ja niin joulukuussa -93 muutti meille Seibrin Nancy ja Seibrin Maritza, jotka olivat jo aikuisia, Maritzalla mukanaan kaksi pentua (Luokekan Gibbo ja Makaki "Arttu"). Gibbo muutti Kemiin ja on käynyt pari kertaa jo näyttelyissäkin, joista toisesta kp Arttu on pieni kotikoira ja asuu naapurissamme.

Nancyn kanssa olemme sitten käyneet viime kesänä näyttelyissä ja siitä tuli nopeasti valio ka KbSg. Cacibejakin on jo haettu.

Maritza kotoisesti "Maki" on serttiä vaille valio. Sille syntyi 5.10.94 kaksi pentua, Love-Dane's Atomi ja Love-Dane's Ariel.

Toivotan lopuksi oikein mukavaa kevättä kaikille ja kirjoitelkaa tai laittakaa edes kuvia lehteen, niin tutustuisimme toisiimme, kaikki mukaan, kotikoirinakin olevat!


Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2005

love1.jpgKuvassa Raili ja Tanskan tuonti tanskandoggi Maxidan Faye Dunnaway "Ulla"

Kuka olet ja perheesi?

Raili Rantavuoti 46 vuotta, työskentelen osastoapulaisena vanhusten palvelutalossa. Asustelen Torniossa, joka on rajakaupunki pohjoisessa. Ruotsin puolella piipahdetaan viikoittain. Perheeseeni kuuluu mieheni Erkki, tytär Noora 16 vuotta ja poika Juho 8 vuotta. Talon ovat täyttäneet tällä hetkellä seitsemän tanskandoggia, kaksi affenpinseriä, neljä yorkshirenterrieriä ja kaksi kissaa.

Miten ja milloin aloitit koiraharrastuksen?

Lapsuudenkodissani oli aina koiria, joten on luonnollista, että on koiria ja että niitä on sitten useampia. Itselläni on ollut kettuterrieri, englanninsetteri, dalmatiankoira ja seuraavaksi tulikin tanskandoggi ja silloin kolahti! Tanskandoggien kanssa aloimme kulkea näyttelyissä ja harrastaa kaikkea koiriin liittyvää. Ensimmäinen tanskandoggipentueemme syntyi vuonna 1989. Päärotunani on ollut alusta alkaen tanskandoggi. Olen saavuttanut rodussa kennelliiton Vuolasvirta-palkinnon vuonna 2000. Tanskandoggi-kasvattini ovat kilpailleet pohjoismaissa, Liettuassa, Latviassa, Virossa ja Venäjällä menestyksekkäästi.

Yorkshirenterrierejä on ollut perheessä yhtä kauan kuin doggejakin. Affenpinserit tulivat kuvioihin viisitoista vuotta sitten, ja ensimmäinen pentue syntyi vuonna 1994. Pentueita on ollut hyvin vähän, ja ne ovat olleet pieniä.

Mikä on kennelnimesi ja miten sen keksit?

Kennelnimeni Love-Dane's tuli ensimmäisen tanskandoggini nimestä Great-Golden's Love For Daneyork.

Mitä koiria sinulla on tällä hetkellä?

Affenpinsereitä on tällä hetkellä kotona Kans & Fin & S & N Mva Moor Cabin Funny Face "Lilli" ja hänen tyttärensä Love-Dane's Black Velvet "Aino". Aino sai nimensä, koska oli pentueen ainut. Aino on 2-vuotias ja aloittelee näyttelyuraansa. Lillin viimeisimmästä pentueesta on sijoituksessa Love-Dane's Terttu, jolla on jo yksi sertti junioriluokasta. Terttu on myös käynyt Virossa ja oli siellä Bis pentu 4. Tertulla on myös veli Love-Dane's Taisto, hän asustelee Turun seudulla. Taistokin on tulossa kehiin tämän vuoden aikana.

Tähänastinen kasvatustyösi?

Tällä hetkellä aion panostaa affenpinsereihin, ja haaveissa onkin saada uutta verta ulkomailta. Kasvateista parhaiten näyttelyissä menestynyt on Fin Mva Love-Dane's Ariel, jolla oli ryhmäsijoituksia kaikkien rotujen näyttelyissä ja bis-veteraanisijoituksia. Oli valitettavaa, että se sairastui äkilliseen vatsatulehdukseen ja menetimme sen jo 8-vuotiaana, sillä se oli hyvin nuorekas ja ihastuttava näyttelyesiintyjä.

Kenelle myyt pennun?

Affenpinsereissä kasvatustyö on ollut niin pientä, että pennut ovat jääneet itselle tai menneet tuttavillemme.

Miten valitsit affenpinserin?

Tampereen tanskandoggien erikoisnäyttelyssä näin Tony Väänäsen ensimmäiset affenpinserit ja se oli sitten menoa! Toinen syy on se, että rotu on kakkosryhmässä. Jos on kerran päässyt ihastumaan affenpinserin ihastuttavaan naamatauluun, on koukussa lopun ikäänsä.

Millainen on ihanneaffenpinseri?

Sillä on hyvä, musta väri, rakenteellisesti hyvä, ihastuttavalla päällä ja ilmeillä. Myös luonne on tärkeä, iloinen, itsevarma ja reipas.

Ongelmia affenpinserin kanssa?

Alkuaikoina ensimmäisissä pentueissa oli kivespuutoksia, ja kasvatus on hyvin vaikeaa suppean kannan vuoksi.

Koiran kasvatuksen ilot ja surut?

Kasvattien menestyminen ja se, että on onnistunut löytämään jokaiselle pennulleen oikeanlaisen kodin ja ihmisen, tekee minut hyvin iloiseksi. Yhteydenpidot ja tapaamiset kasvattien omistajien kanssa ovat hyvin tärkeitä.

Kuten mainitsin, kivespuutokset ovat olleet ikäviä, varsinkin jos niitä on useita samassa pentueessa, mutta onneksi tämäkään haitta ei ole koiralle itselleen elämänlaatua heikentävä vika. Tietenkin kasvatusmielessä tämä on surullista.

Muistorikkain näyttelyreissusi?

On ollut aivan uskomattoman mahtavia näyttelyreissuja niin Suomessa kuin ulkomaillakin, mutta lähinnä affenpinserin kanssa oli Fin Mva Love-Dane's Arielin sijoitus ryhmäkilpailussa neloseksi ja sijoitus myös bis-veteraanikehässä. Tuntui todella hyvältä, varsinkin kun doggi voitti ryhmäkilpailun.

Haluatko kertoa jotain erityistä lukijoillemme?

Koska affenpinserikasvattajia on Suomessa ja muuallakin hyvin vähän, toivoisin että tekisimme hyvää ja rakentavaa yhteistyötä, jolla voisimme kehittää rotua. Minusta affenpinsereitä saisi olla huomattavasti enemmän näyttelyissä ja katukuvassa. Miksi se on niin harvinainen rotu, vaikka se on niin hurmaava?

Kennel Love-Dane's
Raili Rantavuoti
Pihlajasaarentie 231, 95420 Tornio
puh. 0400 449 486
Kotisivu