Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Blackberry's (nyk. Rantapuolen), Minna Mähönen

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2006


© Minna Mähönen

mahonen1.jpgKuvassa Viivi ja Minna

Olen Minna Mähönen, tuore kasvattaja Porvoosta. Asun omakotitalossa Porvoon Tarkkisissa avopuoliso Henrikin, maakilpikonna Doriksen sekä kahden valloittavan hurmaavan apinanartun, Viivin ja Vilman kanssa. Nopealla laskutoimituksella voin siis todeta, että taloudessamme on 4 narttua ja yksi uros = täydellinen akkavalta!

Olen koko ikäni ollut hurmaantunut kaikenkarvaista eläimistä, ja yksi teini-iän pitkäaikaisimmista toiveammateistanikin oli eläinlääkärin ammatti. Jotenkin elämä kuitenkin vei biologian sijaan kemiaan, ja jotta vierivä kivi ei toden totta pääsisi sammaloitumaan, päädyin loppujen lopuksi mahdollisimman kauas haaveammatistani - yksityisyrittäjäksi naistenvaatealalle. Mutta kuten me kaikki varmaan tiedämme, on kohtalolla tapana puuttua asioihin. Näin kävi myös minulle. Minusta ei siis tullut eläinlääkäriä, mutta voin onnellisena todeta olevani affenpinsereiden kasvattaja. Kohtalo siis järjesti kuin järjestikin minulle "uran" eläinten parissa. Ei ehkä ihan alkuperäisen suunnitelman mukaista, mutta kuitenkin.

Reilut vuosi sitten (elokuussa 2005) kasvatin Viivin hienolla avustuksella ensimmäisen pentueeni, johon syntyivät Wilma ja Wilbur (alias Pate). Oli upeaa katsoa, kuinka Viivi-mamma hoivasi, puunasi, ravitsi jälkeläisiään omista tarpeistaan välittämättä. Taukoamatta. Liikutuin luultavimmin joka kerta pentulaatikon reunalla istuessani. Niin upeaa katsottavaa se oli. Lämmön ja rakkauden tunne oli käsin kosketeltava. Haluan nähdä tämän ihmeen monta monituista kertaa uudelleen, joten pentueita on luvassa tulevaisuudessakin, hitaasti, mutta varmasti.

Kenneltoimintani tulee olemaan pienimuotoista kotikennelin pitoa. Niin narsistiselta kuin se kuulostaakin, uskon sen olevan myös suurin vahvuuteni. Pentueen synnyttyä pystyn yksityisyrittäjänä järjestämään itselleni "äitiyslomaa" ja näin ollen omalta osaltani tukemaan emoa ja takaamaan syntyneille pennuille hyvän alun elämälle, antamaan niille sitä paljon puhuttua laatuaikaa, vaikka vain pentulaatikon reunalla istumalla. Tiedostan myös sen, että aina kaikki ei voi mennä käsikirjoituksen mukaan. Ongelmien ratkominen ja stressin hallinta kuuluvat yrittäjänä arkipäivääni ja uskon siitä olevan apua myös kennelin pidossa.

Juttuni alussa mainostin perheemme akkavaltaa, mutta totuus lienee kuitenkin se, että pienessä perhekennelissä kaikki tehdään yhdessä. Ei se ukko tässäkään perheessä koristeena ole. Kennelnimi on nimissäni, mutta vastuun koiristamme ja niiden jälkeläisistä kannamme me molemmat. Se lienee myös kennelimme arvoista parhain; Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.

Kennel Rantapuolen
Minna Mähönen
Kuninkaankaarre 11
07700 Koskenkylän Saha
puh. 050 320 6989
blogi