Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden snautseri 2014

Tacillan Super Star

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2015


© Anu Katila

tacillansuperstar.jpgTara eli virallisemmin Tacillan Super Star syntyi keväällä 2011. Tara tulee emänsä Tacillan Rosa Mundin eli Timotejin ensimmäisestä pentueesta. Sittemmin Rosa Mundi on osoittautunut erinomaiseksi periyttäjäksi. Kolme pentuetta, kaikissa useampia erinomaisia yksilöitä eri harrastuskäyttöön.

Taran isä on amerikkalainen Von Shaman KPNG Up Apprnces, kotoisammin Keeper. Näin uroksen Puolan maailmanvoittajanäyttelyssä 2006, kun se kilpaili siellä junioriluokassa. Se kiinnitti heti huomioni ja osoittautui paitsi upeaksi rakenteeltaan, niin varsin hurmaavaksi persoonaksi. Silloin ajattelin, että tuota urosta haluan käyttää sopivalle nartulle. Tapasin uroksen toisen kerran Pennsylvaniassa, Yhdysvalloissa heidän pääerikoisnäyttelyssään, ja se oli edelleen yhtä valloittava. Lisäksi tuossa näyttelyssä oli mahdollista tutustua sen jälkeläisiin, jotka veivät sydämeni. Keeper saapui Tsekkeihin vierailulle 2010–2011, jolloin sitä oli mahdollisuus käyttää jalostukseen.

Rosa Mundin Tsekin matkan seurauksena syntyi kaksi narttu- ja viisi urospentua. Erittäin tasainen pentue ulkomuodoltaan. Ajatuksena ei ollut jättää kotiin tästä pentueesta narttua, mutta Saimi Nieminen muistutti minua siitä, että jos käsissäsi on tasainen, hyvä pentue, niin älä hukkaa sitä.

Tara valitsin vallattoman luonteensa takia. Sisko Jema jäi asumaan emä Timotejin ja isoäiti Saran kanssa. Tara on alusta lähtien ollut aktiivinen persoona, joka omaa asenteen ”elän täysillä jokaista päivää”. Vilkas, toiminnan haluinen luonne pisti emännän miettimään, jotta jospa harrastaisimme muutakin kuin näyttelyitä. Taraa on helppo motivoida ruoalla, se on erittäin ahne. Palkkiona toimii myös itse toiminta. Koulutuksessa olenkin käyttänyt naksua, se on saanut itse oivaltaa mitä haluan. Tämä on toiminut Taran kanssa hyvin, koska siltä löytyy tuota halua toimintaan.

Pääharrastuksemme on toki ollut näyttelyt, joita Tara rakastaa. Se todellakin vetää innoissaan näyttelypaikalle ja nauttii esiintymisestä. Esiintyminen onkin sille yksi temppu muiden joukossa, ei väkisin väännettyä kannattelua tai ”pakkopullaa” kehässä. Uskoisin, että osasyy Taran loistavaan näyttelymenestykseen onkin ollut tuo karismaattinen esiintyminen. Taran näyttelyura huipentui viime vuonna Helsingin Maailmanvoittaja -näyttelyssä Maailmanvoittaja-titteliin ja rotunsa parhaaseen. Titteli, joka kaksi kertaa meni sen emältä Timotejilta hiuksen hienosti sivu suun, sen saaden varaCACIBin Tuhkholman ja Herningin Maailmanvoittaja -näyttelyissä. Näyttelykehistä Tara on tällä hetkellä Kansainvälinen (vahvistusta vaille), Suomen, Ruotsin, Baltian, Eestin, Latvian ja Liettuan muotovalio sekä Suomen voittaja 2013 ja 2014, Latvian voittaja 2013 ja vuoden 2012 erikoisnäyttelyn BIS 2.

Vuoden Snautseri -kilpailussa näyttelyn lisäksi Taralla oli tulokset rally-tokosta. Sen aloitimme viime syksynä. Jyrävänkosken Sanna piti meille päivän koulutuksen, jossa tutustuimme tähän lajiin. Sen jälkeen kävimme Taran kanssa kerran epävirallisissa kilpailuissa kokeilemassa lajia, ja sitten vain heti kisaamaan. Syyskuun Snautserikerhon rally-tokon mestaruuskisoissa olikin ensimmäinen virallinen startti alokasluokassa. Hyväksytyllä tuloksella hopeaa Snautserikerhon mestaruuskisassa. Loppuvuodesta kisasimme toisen kerran niin ikään hyväksytyllä tuloksella. Rally-tokon aloittamista helpotti se, että olimme Taran kanssa treenanneet tokoa. Se olisi valmis tokon alokasluokkaan, jos vain emäntä innostuisi sen sinne ilmoittamaan. Agilityssä Tara osaa esteet, mutta emännällä menee tuossa lajissa jalat ja kädet sekaisin, joten jätämme sen kisaamisen suosiolla muille.

Arvostan kovasti Vuoden Snautseri -kilpailua. Taran voitto osoittaa sen jälleen kerran, että samassa paketissa voi snautserilla olla erilaiseen harrastamiseen sopiva luonne ja hyvä rakenne.

MV-2014, V-14-13-12, PMV-13, HeV-13, TlnV-13, LtV-13 Fi & S & Est & Lt & Lv Mva, RTK1 TACILLAN SUPER STAR, synt. 2.3.2011
Kasvattaja & omistaja Anu Katila
Koiran sukutaulu