Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden veteraani 2014

Ceriinan Ivar

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2015


© Marika Asikainen

ceriinanivar.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Näyttelyissä esiintyminen on aina ollut Herkolle vähän sellainen sivuharrastus varsinaisten harrastusten ohella. Näyttelyesiintymisiin eksyimme aikanaan Herkon kasvattajan Anja Nikkosen myötä, ja koska näyttelyissä käynti on meistä molemmista mukavaa, on harrastus jatkunut näihin päiviin. Kuten monet tietävät, meillä kuitenkin vain Herkko esiintyy, emäntää ei kehään ole saatu kuin pakon edessä. Nuorena poikana Herkko myös matkusteli ulkomailla useimmiten Anjan mukana, kun emäntä pääsääntöisesti ei päässyt reissuun mukaan. Nykyisin Herkko jo hieman jäähdyttelee myös tässä harrastuksessaan, ja käymme näyttelyissä aina, kun emäntä innostuu ja muistaa ilmoittaa.

Parhaat saavutuksenne?

En oikein osaa varsinaisia parhaita saavutuksia nimetä. Viimeaikaisista aika paljon hymyilytti Helsingin Maailman Voittaja -näyttelyn isossa kehässä kasvattajaryhmässä. Mikäs siellä oli ollessa, Herkko ja omat pojat molemmin puolin (Ceriinan Quicksilver ja Ceriinan Quiero), Maailman Voittajia kaikki kolme. Tämä oli se kerta, kun emännän oli vähän pakko mennä. Harmi, että Anja itse joutui sillä kertaa seuraamaan kehää katsomosta.

Meidän harrastusuralla hienoja tunteita on ollut ilmassa myös agilityn SM-kisoissa, kun kahtena vuonna perätysten saimme kokoon Pinserit ry:lle maksijoukkueen vuosina 2013 ja 2014 ja pelkistä pinsereistä vieläpä. Tuo olikin sitten Herkon agilityuran päätös, ja Herkko eläköityi agiltystä noiden 2014 kisojen jälkeen, muutamat viimeiset vuodet maksi 3 -luokassa kisanneena.

Herkko ei kuitenkaan tähän päivään mennessä ole vielä suostunut kokonaan eläköitymään. Agilityn sijaan harrastamme nyt rally-tokoa. Lähdimme hieman soitellen sotaan, ja ensitöikseni ilmoitin meidät mihinkäs muualle kuin rotumestaruuskisoihin. Ja mestaruushan sieltä tuli! Rallyssa meillä on koulutustunnus RTK1 eli kilpailemme nyt avoimessa luokassa.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Aikanaan ensimmäiseksi koirakseni halusin koiran, joka on kompaktia koirakokoa ja jolla on järkevä turkki. Olin ollut enimmäkseen isojen palveluskoirarotujen kanssa tekemisissä, joten ihan pieni koira tai turkkikoira ei tullut kysymykseen. Koirassa pitää olla potkua, ja sen pitää seisoa omilla tassuillaan. Pinseri on täydellisen kokoinen, ja sillä on erittäin emäntäystävällinen turkki. Pinserin parhaita ominaisuuksia on se, että se todella oppii nopeasti. Nyt, kun kokemusta alkaa olla enemmän eri roduista, tätä ominaisuutta osaa todella arvostaa. Pinserin kanssa myös oppii itse todella paljon, harvoin on kahta samanlaista päivää. Kun jokin asia treeneissä toimii tänään, se ei suinkaan automaattisesti tarkoita sitä, että sama toimii myös huomenna. Pinseri on monipuolinen perusharrastuskoira, jonka kanssa voi harrastaa monia lajeja ja oppia paljon. Ihme pitää tapahtua, jos mulla jonain päivänä on koiralauma, jossa ei ole yhtään pinseriä!

Anjalle suurkiitos mun täydellisistä pinseripojista, jo edesmenneestä Martista ja Herkosta, jolla vielä eläkeiässäkin riittää virtaa harrastuksiin.

CERIINAN IVAR, synt. 27.3.2005
Kasvattaja: Anja Nikkonen
Omistaja: Marika Asikainen
Koiran sukutaulu