Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden kääpiöpinseri 2014

Baron Wolf Ebony BW, "Lyyti"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2015


© Arja-Leena Tiimo

baronwolfebonybw.jpg”Lyyti” on useamman polven Baron Wolf -koira, jonka menetys näyttelyissä ei tullut itselleni yllätyksenä. Olin sen päättänyt jättää itselleni jo pentulaatikolla, koska ”siinä vain oli sitä jotain”.

Lyytin isän puolelta on monta hienoa ja menestynyttä urosta ja niiden sisaruksia. Sekin oli merkittävää kasvattajalle saada säilyttää niitä omaksi tuntemiaan linjoja. Lyytin ollessa puolen vuoden ikäinen sain puhelinsoiton kasvattini omistajalta. Hän oli hiljattain joutunut lopettamaan erittäin lupaavan muun rotuisen koiran, jonka myötä ehti saada jo näyttelykärpäsen pureman. Hän tiedusteli, kun olin tuttu kasvattaja, olisiko milloin ruskeita pentuja. Hän haluaisi nartun leikatun uroksen kaveriksi ja olisi kovasti halukas jatkamaan näyttelyharrastusta, joka lopahti kovin ikävällä tavalla.

Hetken mietinnän jälkeen kerroin Emilialle Lyytistä ja sanoin, että en halua sitä myydä, mutta koska hän oli tuttu ihminen ennestään, olisin valmis sijoittamaan Lyytin hänelle. Lyyti kävi ensimmäisen näyttelynsä pentuluokassa Tallinnassa, ja sen jälkeen se lähtikin asustelemaan Tampereelle.

Emilialla ja Lyytillä alkoi mukavasti näyttelyharrastus, ja tässä välissä Emilian perheeseen syntyi uusi ihmisjäsen, joten Lyyti vietti tuon kevään/kesän täällä kotiseudullaan, ja lisäsimme jo hyvin alkuun lähtenyttä näyttelyuraa.

Lyyti valioitui kahteen maahan heti täytettyään 2 vuotta, ja puolen vuoden päästä tapahtui jotain niin hienoa, mitä en edes uskaltanut unelmoida. Suomessa järjestettiin suuri Maailman Voittaja -näyttely, johon saapui monista maista kilpailijoita ja Venäjältä jopa yli 60 kääpiöpinseriä (huom! Meidän yhden kansallisen/kansainvälisen näyttelymäärän verran). Ja poikkeuksellisesti myös typistettykorvaiset/-häntäiset saivat osallistua, niin huippukoiria oli siis esillä. Liki 200 kääpiöpinseriä, joista urosten titteli meni Venäjälle ja narttujen tittelin saimme omaan kotimaahamme! Se tunne olla suomalainen kasvattaja, jonka usean polven oman kasvatustyön tulos saavutti tuon tittelin, ja se samainen koira on nyt saanut Suomen Kääpiöpinserit ry:n Vuoden Kääpiöpinseri 2014 -tittelin vai pitäisikö jo sanoa ”arvonimen”, on omiaan tuomaan hymyn huulille.

Ison kiitoksen haluan antaa Emilialle, että sain sinut juuri Lyytin ”huoltajaksi”. Lämmin kiitos Jaana: luottoystävä, handleri-apu ja erityisesti viime vuosien koirieni/kasvattieni menestyksen tekijä/viimeistelijä. Kiitos tuomareille ja kanssakilpailijoille.

MV-2014, FI & EE MVA BARON WOLF EBONY BW, synt. 23.3.2012
Kasvattaja Arja-Leena Tiimo
Omistaja: Arja-Leena Tiimo c/o Emilia Ahtaanluoma-Kettunen
Koiran sukutaulu