Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden rally-toko-kääpiöpinseri 2014

Grande Gremin's Fiorentina, "Nita"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2015


© Riikka Timonen
kuva Isabella Fagerström

grandegreminsfiorentina.jpgOlen Riikka Timonen ja sain tutustua Nitaan kesällä 2009, ja se oli heti selvää, että tämä pieni kääpiöpinseri on tarkoitettu juuri minun koirakseni. Nita on ensimmäinen koirani. Se on ollut innostava opettaja koiranomistajan elämään.

Nitan kanssa harrastaminen on aina hauskaa, pieni kääpiöpinseri on innoissaan tekemässä mitä vain. Ei ole tylsää harrastusta tämän koiran kanssa, ilopomppuja tulee aina, ja siinä kyllä ohjaajankin mieli piristyy. Ehkä juuri rakastettavin ominaisuus tässä pienessä koirassa on sen iloisuus ja into tehdä asioita yhdessä. Naurattaa, kun joka aamu ruokakupin näkeminen saa Nitan hyppimään ilosta, samoin sana ”kävely” tai ”kouluun” innostaa koiran sekunnin sadasosassa hyppimään kohti ovea. Näinhän sitä pitäisi itsekin elää, iloita kaikista arjen pienistä asioista.

Nita on todella motivoitunut tekemään asioita ja nopea oppimaan ja toimimaan. Palkkaa Nita vaatii töistään, tällä neidillä on ehkä tärkeämpää (ruoka)palkan määrä eikä laatu. Haasteet ja rajoitteet harrastamiseen ovat pääsääntöisesti taluttimen kannattelijassa, pitää osata palkata/merkata heti oikeassa kohtaa. Yksi palkka väärässä kohtaa, ja Nita oppii heti ”ei halutun tempun”. Jos palkkaa/merkkaa liian hitaasti, Nita ehtii ehdottaa jo useita seuraavia temppuja, ja siitä tulee todellinen sho,w kun hän näyttää kaikki suosituimmat temput. Juuri nyt Nita liputtaa peruuttamisen, seisomisen, kumartamisen ja tassulla huitomisen puolesta – usein jostain noista tempuista irtoaa herkku. Nita on saanut lempinimen ”pieni partiolainen” – Nita kun on aina valmiina hommiin. Sitten, kun ei tehdä töitä, kääpiöpinseri ottaa rennosti, kaivautuu peiton alle ja näyttäytyy vasta, kun luvassa on ruokaa tai muuta hauskaa. Aamuisin Nita odotteleekin sängyssä, kunnes kuuluu ruokakupin kolinaa, vasta sitten neiti nousee ylös ja tulee muiden luokse keittiöön. Nita on sellainen oman arvonsa tunteva lady eikä turhasta hötkyile.

Rally-toko on ollut meille täydellinen harrastus, siinä on sopivassa suhteessa vauhtia ja tottelevaisuutta. Aloitimme rally-tokon harrastamisen vuonna 2011, ja harrastus jatkuu. Se on uskomattoman hieno tunne, kun pieni pinseri tepsuttaa vieressä häntä heiluen valmiina seuraavaan temppuun. Koirasta paistaa iloisuus ja onnellisuus, aina välissä tulee pieni ilohyppy.

Kisoissa saan olla tarkkana, koska minulla ei ole radalla aikaa miettiä. Nita tekee omat päätöksensä, jos minulta ei tule tarpeeksi nopeasti vihjettä, mitä tehdään seuraavaksi. Täytyy sanoa, että Nitassa on luovuutta, mikä minusta puuttuu. Koira ei jää neuvottomaksi, vaan keksii radalla aina jotain tekemistä, jos ohjaaja on hetkellisesi hukassa. Aina tämä temppu ei ole se, mitä tuomari haluaisi radalla tehtävän, mutta Nita on ollut itse aina todella tyytyväinen keksimäänsä tehtävään.

Sellainen tavoitteellinen kisaaminen on nyt tauolla. Nita saavutti RTK4-koulutustunnuksen viime vuonna, se on minusta huikea suoritus pienelle pinserille. Emmehän me malta vaan lepäillä, kursseilemme nyt Rally Freestyle Elementsin parissa, hauskaa tekemistä ja uuden oppimista kumpaisellekin.

Kiitos tästä huomionosoituksesta! Toivotamme kaikille kääpiöpinsereille ja heidän omistajilleen hauskaa ja harrastusrikasta vuotta 2015.

RTK4 GRANDE GREMIN'S FIORENTINA, synt. 26.7.2009
kasvattajat: Anne ja Heidi Wahlman
omistaja: Riikka Timonen
Koiran sukutaulu