Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Agilitypinseri 2013
Pinjoy Basilica, "Yrtti"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2014


© Ida-Lotta Saxholm, kuva Niina Partanen

Mikä sai sinut valitsemaan juuri agilityn lajiksenne?

pinjoy_basilica.jpgKun sain ensimmäisen pinserini 2001, ystäväni harrasti oman koiransa kanssa agilitya, ja mielestäni se vaikutti todella hauskalta harrastukselta. Päätin lähteä itsekin kokeilemaan, ja sillä tiellä ollaan. Yrtti on agilitykoira jo kolmannessa polvessa ja oma kasvattini, joten lajivalinta oli sen kohdalla selvä heti alusta.

Parhaat saavutuksenne?

Parhaimmalta on varmasti tuntunut ensimmäinen agiserti Porvoon kisoista aprillipäivänä 2012. Vielä erityisemmän sertistä tekee se, että Yrtti on oma kasvatti. Myös useat nollaradat kolmosluokassa ja muutamana vuonna saavutettu oikeus kilpailla agilityn SM-kisoissa lämmittävät mieltä. Sekä tietysti Vuoden Agilitypinseri -tittelin saavuttaminen jo kolmena vuonna 2010, 2012 ja 2013 (2011 Yrtti hävisi vain äidilleen). Lisäksi näyttelypuolelta hymyilyttää Herkko-sedän voittaminen Lappeenrannan näyttelyssä 2009.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Pinseriin päädyin alun perin sen vuoksi, että halusin keskikokoisen, lyhytkarvaisen koiran, jonka kanssa voi harrastaa oikeastaan mitä tahansa. Toisaalta halusin myös, että koiralla on omaa tahtoa eikä se ole liian nöyrä. Ja sitä sain, mitä tilasin. Olen harrastanut pinserieni kanssa kaikenlaista mm. canicrossia, pelto-, metsä- ja verijälkeä sekä tokoa, mutta agility on kuitenkin se, joka on eniten vienyt mennessään. Ja pinserin kanssa se ei ainakaan koskaan ole tylsää.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Yrtin ominaisuuksista osa on agilityssa sekä vahvuuksia että heikkouksia. Se osaa lukea rataa hyvin, joten se kykenee etenemään itsenäisesti. Tosin sen rata ei ole aina ihan sama kuin mitä tuomari (tai minä) oli suunnitellut. "Ohjaustehostin" on joskus poissa päältä, koska Yrtin mielestä on niin hauskaa juosta täysiä eteenpäin, joten kaarteet venyvät silloin turhan pitkiksi.

Yrtin vahvuuksia on sen halu käyttää ja haastaa itseään, se ei lannistu pienestä. Se myös oppii asiat nopeasti, esteiden opettaminen on ollut sen kanssa kohtuullisen helppoa.

Vahvuutena pidän myös Yrtin fyysisiä ominaisuuksia. Se on rakenteeltaan tasapainoinen, hallitsee kroppansa erinomaisesti sekä omaa hyvän hyppytekniikan (halutessaan). Koska se tykkää käyttää kroppaansa ja liikkua paljon, se on helppo pitää hyvässä lihaskunnossa. Nämä tekevät sen, että sille ei ole koskaan kehittynyt lihasjumeja tai muita fyysisiä vaivoja. Agility on kuitenkin koiralle fyysisesti rankka laji.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Sen kun joku kertoisikin. Se voi olla päivästä ja hetkestä riippuen lupa juosta lujaa, esteet, lelu, nami tai ihan mitä tahansa. Eli tämä aiheuttaa ohjaajalle ajoittain ihan pientä pään vaivaa   ;)

FI MVA PINJOY BASILICA, synt. 26.2.2007
kasv. Laura Verkamo
om. Laura Verkamo