Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Yarracitta Dyly Dohveli, "Elvis"

Vuoden Juniori 2013

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2014


© Anna-Mari Riihimäki

yarracittadylydohveli.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Aloitin näyttelyturistina naapurini Piian ja hänen kääpiöpinserinsä Pinjan kanssa vuonna 2004. Ensimmäisen pinserini, Epun, muuttaessa meille huomasin löytäväni itseni yhä useammin pinserikehien laidalta ja lopulta myös handlerina ihan kehästä asti. Näyttelyihin on mielestäni mukava lähteä tapaamaan tuttuja ja ystäviä ja samalla on mahdollista oppia enemmän pinserin esittämisestä sekä rodusta noin yleensä.

Elvis on ensimmäinen omista koirista, jonka kanssa on harrastettu koiranäyttelyitä.

Kerro ihanin/karmein yhteinen reissunne.

Jos aloitetaan karmeasta, niin otetaan tähän vaikka Lahti ja tammikuu 2013. Olin saanut jostakin näyttelyä edeltävänä päivänä silmätulehduksen, ja pitkä ajomatka Lahteen ja takaisin kotiin ei ollut niitä miellyttävimpiä. Elvis oli Lahdessa pentuluokassa ollen VSP-pentu ja minäkin sain kotiin palattuani lääkityksen silmätulehdukseeni.

Ihania reissuja ja muistoja onkin sitten jo tälläkin yhteisellä kokemuksella vaikka miten paljon! Elvis on erittäin hyvä matkustaja, se viettää aikansa autossa pääasiassa nukkuen. Kesän 2013 erikoisnäyttely on jäänyt yhtenä erityisenä tapahtumana mieleen monestakin eri syystä, mutta myös Porin KV-näyttely on yksi mieleen painuneita. Porin isossa kehässä Elvis jaksoi vielä erittäin kuuman ja pitkän päivän päätteeksi tervehtiä tuomaria tapansa mukaan iloisesti, ja saimme mieltä lämmittävän kommentin Dagmar Kleinilta: ”Tämä koira on epäilemättä päivän ystävällisin!”

Parhaat saavutuksenne?

Näyttelyiden saralla 2013 kesän erikoisnäyttelyn BIS3-juniori ja Kankaanpään ryhmänäyttelystä 10 kk iässä saavutettu RYP4.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Pinseri on passelin kokoinen pakkaus, jolla on riittävä määrä miellyttämisenhalua suhteessa sen kykyyn ratkaista asioita itsenäisesti. Mielestäni pinserin kanssa pystyy harrastamaan monipuolisesti erilaisia lajeja, ja parasta on se, ettei pinserin kanssa ole koskaan treeneissä tylsää! Elvis harrastaa näyttelyiden ohella tokoa, rally-tokoa ja verijälkeä. Niissä on ollut hienoa huomata oman ohjauksen kehittyminen sekä Elviksen kärsivällisyyden ja keskittymiskyvyn kasvaminen.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Elviksen vahvuus – ja toisaalta myös sen heikkous – on sen valtava innostus kaikkea kohtaan. Se on erittäin avoin ja kiltti, se sopii hyvin kolmen uroksen laumaan ja lapsiperheeseen. Elvis ottaa kaiken uuden vastaan suurella riemulla. Tässä piilee myös se heikkous, usein Elviksen innostus vie hetkellisesti sen keskittymiskykyä, jota toki on jo ihan pelkästään iän myötä tullut lisää.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Elvistä motivoi parhaiten itse tekeminen. Sille ei tarvitse sanoa kuin ”toko”, niin se jo odottaa häntä heiluen eteisessä lähdön hetkeä. Samoin se tietää pääsevänsä metsään töihin, kun sille puetaan jälkivarusteet.

Hyvänä kakkosena täytyy mainita Kivikylän maksapihvit!