Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Pinserella's Kashmir

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2014


© teksti Johanna Tammiala, kuva Hanna Maines

pinserellaskashmir.jpgPinserella's Kashmir eli kotoisammin Muikkis on innokas, vauhdikas ja tarkka harrastuskoira. Tanssiparina hänellä on Miisa Laukka, allekirjoittanut puolestaan toimii kaksikon koutsina. Miisalle koiraharrastusmaailma oli vielä ihan uusi ja outo, kun hän ja Muikkis löysivät toisensa, mutta yhdessä he ovat valloittaneet niin agilityareenat kuin koiratanssikehätkin. Nämä lajivalinnat olivat Muikkiksen kohdalla hyvin luontevat, ei vähintään sen vuoksi, että edesmenneet kasvattimme ja Muikkiksen isoisovanhemmat Pinserella's Priamos ja Pinserella's Mustikka kilpailivat ensimmäisinä kääpiöpinsereinä menestyksekkäästi koiratanssissa (agilitymeriiteistä puhumattakaan), ja edesmennyt koirani Agabelle's Frendly Felicia oli uranuurtaja koiratanssipuolella edustamalla toistaiseksi ainoana kääpiöpinserinä Suomen Kennelliittoa maajoukkueessa. Niinpä Muikkis on astellut edeltäjiensä tassunjälkiin ja on esivanhempiensa tapaan hyvin motivoitunut treenikaveri, joka ei vähästä väsy eikä koskaan kyllästy. Se tekee hänestä hyvin anteeksiantavaisen harrastuskaverin, jota eivät ohjaajan pienet virheet pahemmin lannista. Hyvien herkkujen ja kehujen eteen Muikkis menee vaikka pylly edellä puuhun, joten kaveria on helppo motivoida!

Koiratanssi lukeutuu koiraharrastuslajeista vaativimpiin. Useimmissa muissa lajeissa koira suorittaa joko lyhyempiä jaksoja kerrallaan lyhyiden taukojen ja kehujen rytmittämänä tai vaihtoehtoisesti saa työskennellä synnynnäisiä viettejään toteuttaen tai vauhdin huumasta nauttien, jolloin suoritus itsessään on koiralle hyvin palkitseva. Koiratanssissa sen sijaan koiran pitää työskennellä useita minuutteja putkeen ja tehdä kymmenittäin toinen toistaan vaativampia suorituksia nopeasti ja tarkasti ilman palkkaa, taukoa tai rapsutuksia, joten laji vaatii koiralta paljon miellyttämishalua ja työmotivaatiota sekä hyvää suorituskestävyyttä ja hermorakennetta. Kun viettiominaisuudet ovat kohdillaan, on kääpiöpinseri parhaimpia harrastusrotuja, mitä löytyy!

Muikkis on työskennellessään aina niin iloinen ja innokas, että häntä heiluu lähes taukoamatta – sitä on todellinen ilo katsoa, ja se onkin tuonut hymyn monen katsojan huulille. Muikkis on myös ilahduttanut yleisöä esiintymällä erilaisissa tapahtumissa. Suurin haaste parivaljakolle on ollut Miisan kisajännitys, mutta kun tämä aikanaan voitetaan ja kaksikko saa lisää kisakokemusta, onkin heille vain taivas rajana! :)

Pinserella's Kashmir
synt 31.12.2009
kasvattajat Johanna Tammiala & Tarja Tammiala
omistaja Johanna Tammiala