Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Seladys, Eija Kirvesoja

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2014


seladys.jpgKuinka kauan olette kasvattanut snautsereita?

Ensimmäinen ps snautseripentue syntyi 1994 ja sitä ennen pari suursnautseripentuetta.

Miten päädyitte juuri kyseiseen rotuun ja väriin ja mikä siinä kiehtoo?

Voisin kai sanoa, että sattumalta. Olin valitsemassa Stablemaster's-kennelissä suursnautserin pentua ja siellä oli samaan aikaan venäläinen ps narttu Fairy Tale Gloris astutettavana. Ihastuin tähän narttuun ja varasin saman tien myös tästä tulevasta pentueesta narttupennun. Snautserissa koko ”paketti” kiehtoo – luonne, jossa on särmää, väri, eloisuus, terveys sekä ulkonäkö.

Mihin pyritte kasvatustoiminnassa ja mikä siinä on teille tärkeää?

Pyrkimyksenä on kasvattaa hyväluonteisia, terveitä, oikeankokoisia, karkeakarvaisia, tasapainoisesti kulmautuneita ja hyvin liikkuvia snautsereita. Täytyy olla myös rehellinen ja realistinen. Takapakkia tulee välillä, ja silloin on miettimisen paikka, opittavaa on jatkuvasti. On myös tärkeää katsoa tulevaisuuteen ja saada rodulle mahdollisimman laaja geenipohja.

Mitä painotatte valitessanne yhdistelmää uudelle pentueelle (esim. luonne, näyttelymenestys yms.)?

Kasvatustoiminnassa arvostan narttulinjaa, jossa on sukupolvi toisensa jälkeen hyviä narttuja. Urosta valitessani yritän löytää sellaisen, jonka uskon pystyvän parantamaan narttuni heikkouksia. Uros ei saa olla myöskään kovin puutteellinen niiltä osin, joilta narttuni on hyvä, jotta en menettäisi sitä hyvää, mitä narttulinjassani on. Täydellisiä koiria ei ole, harkittuja kompromisseja joutuu tekemään ja koirien virheet laitan tärkeysjärjestykseen. Hyvä luonne ja terveys ovat tärkeimmät kriteerit.

Mitä asioita painotatte valitessanne pennulle uutta kotia ja millaiseen perheeseen snautseri ylipäätään sopii?

Useimmat pennut menevät ihan tavallisiin koteihin perheenjäseneksi. Plussaa on, jos perheessä on ollut koira aikaisemminkin, mieluiten tietenkin snautseri. Keskustelemme ostajaehdokkaan kanssa hänen ajatuksistaan tulevasta elämästä todennäköisesti melko vilkkaan pennun kanssa. Mutu-tuntumalla edetään, yritämme löytää aina ”oikean parin”, aktiivisempaan perheeseen vilkkaampi pentu jne. Snautseri sopii ihmisille, jotka ovat valmiita panostamaan pennun kasvatukseen, ymmärtävät turkinhoidon, liikunnan ja aivojen aktivoinnin merkityksen sekä ottavat koiransa mukaan siihen, mitä milloinkin tehdään. Se, millainen koira tulee olemaan vanhempana, on suurelta osin kiinni perheestä, jossa se elää. Monista pennun ostaneista on vuosien varrella tullut läheisiä ja hyviä ystäviä. On myös useita perheitä, joilla luottamuksen osoituksena on jo toinen, kolmas, jopa neljäs snautseri kennelistämme. Tässä kohtaa haluan esittää suuret kiitokset kaikille kasvattieni omistajille! Teille, kennelimme tärkein ydinjoukko, joka harrastaa koiriensa kanssa ja teille, jotka rakastatte ja hoidatte hyvin koirianne ja tarjoatte niille ihanat kodit.

Missä toiminnassa snautseri on mielestänne kaikkein omimillaan/parhaimmillaan?

Minusta snautseri on parhaimmillaan, kun koiran ja omistajan suhde on kunnossa ja koiran perustarpeista on huolehdittu. Silloin kaikki tekeminen yhdessä on kivaa. Snautseri on oiva harrastuskaveri ja ihanan hauska perheenjäsen kaikkine oivalluksineen.

Kuinka monta koiraa itsellänne on ja mitä teette koirienne kanssa?

Tällä hetkellä kotona on kolme narttua ja sijoituksessa muutama. Koiriemme kanssa harrastamme nykyään vain näyttelyitä. Kiertelemme kotimaassa ja jonkun verran käymme myös ulkomailla. Muuten ne ovat ihan tavallisia kotikoiria, ”pihatöitä” tehdään yhdessä. Asumme maalla ihan metsän laidassa, joten lenkkimaastot ovat mainiot.