Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Rita Trainin, Israel

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2007


Rita Trainin arvosteli mustat ja p&s kääpiösnautserit pääerikoisnäyttelyssä 2007.

rita1.jpgRita Trainin on syntynyt ja käynyt koulun Tampereella. Hän on harrastanut koiria 1950-luvun alusta aloittaen näyttelyharrastuksen, tottelevaisuuskoulutuksen sekä trimmauksen karkeakarvaisella kettuterrierillä.

Hän muutti Berniin, Sveitsiin opiskelemaan eläinlääketiedettä (hänellä on yhä oma praktiikka). Hän tutustui Genevessä mustiin snautsereihin, joihin rakastui. Hän hankki ensimmäisen KANS MVA Carla Barbaneran, josta tuli Barzakan-kennelin kantanarttu. Kasvatustyö alkoi vuonna 1966, kun Rita muutti miehensä, poikansa ja koiriensa kanssa Tel Aviviin Israeliin.

Tuomarina Rita Trainin aloitti 1961 Sveitsissä ollessaan. Hänen ensimmäinen rotunsa oli saksanpaimenkoira. FCI:n kaikkien rotujen tuomari hän on ollut vuodesta 1975.

Barzakan (partaiset) kennel on yhä aktiivinen mustien snautserien sekä näyttelylinjaisten greyhoundien kanssa. Rita Trainin on tuonut Israeliin mustia suursnautsereita sekä kääpiösnautsereita kaikista väreistä.

Rita Trainin on toiminut ulkomuototuomarina kaikissa maanosissa. Hän on aina erityisen kiinnostunut snautsereista ja arvostelee mieluiten snautsereita. Samalla hän voi seurata niiden kehitystä eri puolilla maailmaa unohtamatta omaa henkilökohtaista ajatustaan ihanteellisesta snautserista kokoon tai väriin katsomatta. Vuosia sitten opin eräältä hyvin tunnetulta brittituomarilta lauseen, jota pitää aina mielessään: "Näyttelystä saatu arvosana ei muuta itse koiraa."