Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Miinalaakson, Miina Käiväräinen

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2013


miinalaakson.jpgKennel Miinalaakson oli BIS3-kasvattaja Harjavallan ryhmänäyttelyssä 6.5.2012. Koirat kolmesta eri yhdistelmästä, vasemmalta Miinalaakson Dee Dee, Miinalaakson Barack, Miinalaakson Argentine, Miinalaakson Amiraali. Miina Käiväräinen kuvassa oikealla.


Kuinka kauan olet kasvattanut snautsereita?

Ensimmäinen pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira muutti meille vuonna 1988. Siitä alkoi harrastukset koirien kanssa. Mäyräkoirien kanssa tuli kierrettyä ympäri Suomen metsiä MEJÄ-kokeissa aina Suomen mestaruuskisoja myöden. Vuonna 1992 rekisteröitiin Miinalaakson kennelnimi, ja vuonna 1993 syntyi ensimmäinen pentue, joka oli pitkäkarvainen kääpiömäyräkoirapentue.

Vuonna 2008 heinäkuussa syntyi ensimmäinen snautseripentue Miinalaakson kenneliin. Heinäkuussa tulee kuluneeksi siis kuusi vuotta snautserien kasvatuksesta.

Miten päädyit juuri kyseiseen rotuun ja väriin, ja mikä siinä kiehtoo?

Olen aikoinaan ihastunut mustaan suursnautseriin, mutta koska tunsin itseni, tiesin että minulla tulisi aina olemaan useampi kuin yksi koira. Koko oli se, joka ratkaisi, ja päädyin snautseriin. Musta on kaunis väri, mutta silloin tutustuessani rotuun miellyin jostakin syystä pippuri&suola snautserin väriin. Minua on aina kiehtonut snautserin monikäyttöisyys.

Mihin pyrit kasvatustoiminnassa ja mikä siinä on sinulle tärkeää?

Kasvatustoiminnassani tavoitteena on saada aikaan hyväluonteisia, terveitä ja rotumääritelmän mukaisia snautsereita. Minulle on tärkeää, että jokainen kasvattamani snautseri saisi hyvän ja aktiivisen sekä helpon koiran elämän syntymästä kuolemaan.

Mitä painotat valitessasi, millaisesta yhdistelmästä uusi pentue syntyy (esim. luonne, näyttelymenestys yms.)?

Luonne on yksi tärkeistä asioista, joita huomioin, sillä haluan, että kasvattieni omistajat tulevat koiriensa kanssa toimeen. Kulkiessani kokeissa tai näyttelyssä seuraan koirien käytöstä ja ulkonäköä. Toinen tärkeä asia on terveys, sillä haluaisin saada mahdollisimman hyviä harrastuskoiria. Terveen koiran kanssa on mukava harrastaa.

Mitä asioita painotat valitessasi pennulle uutta kotia ja millaiseen perheeseen snautseri mielestäsi ylipäätään sopii?

Mielestäni jokainen koira tarvitsee liikuntaa, rajoja ja rakkautta sopivassa suhteessa. Tällöin saadaan tasapainoisia ja yhteiskuntakelpoisia koiria. Snautseri on mielestäni aktiivisen ihmisen koira. Siitä ei ole pelkäksi sohvanvaltaajaksi. En osaa kuvata "malliperhettä", johon snautseri sopisi vain ja ainoastaan, mutta mielestäni jos olet valmis opettamaan koirallesi arkitottelevaisuutta ja uhraamaan paljon aikaa pennulle sen ollessa pieni ja mennessäsi esim. koulutuskentälle treeneihin, sinulla on säkillinen huumorintajua mukana, olet juuri sopiva snautserin omistaja.

Missä toiminnassa snautseri on mielestäsi omimmillaan/parhaimmillaan?

Snautseri on omimmillaan omassa harrastuksessaan. Tällä tarkoitan, että kun omistaja ja koira yhdessä etsivät yhteisen harrastuksen – on se sitten näyttely, tottelevaisuus, agility, rallytoko ym. – on snautseri siellä omimmillaan, missä molemmat saavat hyviä ja iloisia kokemuksia. Snautseri pitää toiminnasta ja on mielestäni aina valmiina uusiin haasteisiin. Lisäksi snautserilla on mielestäni ihan oma huumorintaju, joka vie omistajan hermorakenteen äärilaidasta toiseen äärilaitaan. Tässä se onkin se snautserin salaisuus.

Kuinka monta koiraa sinulla on ja mitä teet koiriesi kanssa?

Minulla on kotona kolme koiraa. Kaikki pippuri&suola snautsereita: kaksi veteraania ja yksi vauvalomaa viettävä. Kaikkien kanssa on käyty näyttelyissä ja tottelevaisuutta on myös harrastettu sekä vähän kilpailtu. Agilityä on harrastettu omaksi iloksi samoin pelastuskoiratoimintaa. Lisäksi minulla on muutama narttu sijoituksessa, jotta koiralauma kotona pysyy sopivana. Miltei kaiken vapaa-ajan vietän enemmän tai vähemmän koirien kanssa.


Miinalaakson Barack VSP Harjavallan ryhmänäyttelyssä 6.5.2012.
Miinalaakson Akraseena TOKO Rotumestari vuosina 2010 ja 2011.
Tässä vietetään A-pentujen pentupäivää.