Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Ceriinan Quantanamera

Vuoden näyttelykoira vsp 2012

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2013


© Sara Nurminen

ceriinan_quantanamera.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Näyttelyistä kiinnostuin alun perin mätsäreiden kautta, joissa tuli aikoinaan kierreltyä enemmänkin. Näyttelyissä tapaa aina paljon koiratuttuja ja erilaisia koiria, mikä tekee harrastuksesta hauskan ja mielenkiintoisen. Se on myös erinomainen tapa sosiaalistaa koiraa ja totuttaa yleiseen hälinään. Lisäksi koirat tottuvat vieraan ihmisen käsittelyyn, mikä on tärkeää.

Kerro ihanin/karmein yhteinen reissunne.

Karmeita reissuja ei onneksi vielä ole ehtinyt kertymään tässä parin vuoden aikana, mutta ihania sitäkin enemmän. Yksi ihanimmista reissuista on ollut ainakin viime joulukuun Ruotsin näyttelymatka. Seura oli hyvää, ja saatiin mukavasta määrästä koiria se, mitä lähdettiin hakemaankin eli serti, lopullinen tulos oli PN2. Päästiin tietenkin myös nauttimaan laivan seisovasta pöydästä!

Parhaat saavutuksenne?

Paras saavutus on tähän mennessä ollut varmaankin Meeran näyttelyuran aloitus 10 kk:n iässä messariviikonloppuna, jolloin molempina päivinä tuloksena oli VSP ja näin voittajatitteleitäkin kertyi heti kahdesta ensimmäisestä näyttelystä neljä kappaletta. Kyseisissä näyttelyissä olin myös itse ensimmäistä kertaa kehässä virallisessa näyttelyssä, joten oman junnun menestyminen tuntui aivan mahtavalta! Parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat myös kaksi kertaa erikoisnäyttelyissä saavutetut VSP:t.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Pinseri siksi, että se on sopivankokoinen ja sillä on helppohoitoinen turkki, myös intoa yleensä löytyy kaikenlaiseen harrastamiseen. Luonteen puolesta pinserissä on harrastuskoirana myös vähän haastetta, mistä pidän, ja itselleni ei ole myöskään tärkeintä kisata korkealla eri lajeissa vaan nauttia yhteisestä harrastamisesta.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Meeran vahvuuksia ovat sopeutuvuus ja rauhallisuus erilaisissa tilanteissa, se myös kuuntelee hyvin ohjaajaa eikä turhia söhellä. Toisaalta välillä toivoisi koiralle vähän enemmän intoa tekemiseen, ja pehmeä luonnekin asettaa omat rajansa, treenin pitää pysyä positiivisena ja monipuolisena, ei liikaa samoja toistoja putkeen.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Namit on meillä ykkösmotivaattori, kehujen ohella. Lelullakin palkkautuu silloin tällöin, kun on sopivassa mielentilassa.

Ceriinan Quantanamera