Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Maret Kärdi, Viro

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2007


kardi.jpgMaret Kärdi arvosteli m&h ja valkoiset kääpiösnautserit pääerikoisnäyttelyssä 2007.

Vuonna 1958 syntynyt Maret Kärdi pätevöityi ulkomuototuomariksi vuonna 1981 (kaikki snautseri-pinseri-rodut, dobermanni, saksanbokseri ja tanskandoggi). Nykyään hänellä on arvosteluoikeudet seuraaville roduille:

  • Ryhmien 1 ja 2 kaikki rodut
  • Ryhmän 4 kaikki mäyräkoirat
  • Ryhmä 5 (paitsi ruotsalaiset ja norjalaiset hirvikoirat, lappalaiset rodut ja muut pystykorvaiset vahtikoirat, japaninpystykorva, italianvolpino sekä 5.6-rodut)
  • Ryhmän 6 dreveri, beagle, eestin ajokoira
  • Vahvistusta tai kollegiota vailla ovat loput pystykorvarodut, harvinaiset ajokoirat sekä basset-rodut. Hän on laajentamassa metsästysrotuja ryhmistä 6, 7, 8 sekä vinttikoiria. 

Arvostelukielistä hän hallitsee viron, saksan, suomen ja venäjän.

Maret Kärdin ensimmäinen rotukoira oli pk collie (1973). Kasvatustyön Liivapõhja-kennelissä hän aloitti vuonna 1984, jolloin syntyi hänen ensimmäinen p&s snautseripentueensa. Lisäksi hänellä on kokemusta (kasvattanut tai omistanut) bordercolliesta, pk. bernhardinkoirasta, keeshondista, kk kettuterrieristä, italianvinttikoirasta, venäjänvinttikoirasta, bokserista ja leijonakoirasta. Hän on tuonut maahan Viron ensimmäiset rotunsa edustajat - p&s snautserin ja bordercollien.

Maret Kärdi on Eestin Kennelliiton perustajajäsen, EKL:n valtuuston sekä hallituksen jäsen, EKL:n tuomarikunnan edustuksen jäsen. Hän on osallistunut lukuisiin työtoimikuntiin ja on toiminut myös FCI:n paimennuskomiteassa ja Viron hagijaksen projektiryhmässä.

Eläinlääketiedettä (eläinlääkärin diplomi 1982) ja lakitiedetta (lakitieteen diplomi 2001) opiskellut Maret Kärdi harrastaa lammaspaimennusta bordercollieilla. Lampaita on tällä hetkellä 36. Lisäksi hän harrastaa hevosia. Tohtri-nimisessä tallissa ja 25 ha tilalla hän kasvattaa rotuhevosia (eestinhevonen). Hän toimii Eestin Hevoskasvattajien Seuran lakimiehenä ja perinteellisten vuosikokousten puheenjohtajana.