Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Agilitykoira 2019
Fi Ava, Fi Ava-H Solo Vision Maksimus

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2020
© Tarja Vuolevi-Mykkänen


SoloVisionMaksimus.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri agilityn lajiksenne?

Ensimmäinen kääpiöpinseri tuli meille v 2008, ja silloin oli jo pentua hankittaessa mielessä agilityharrastuksen aloittaminen. Simon kanssa opeteltiin lajia, agikärpänen puri vahvasti, ja sitten Topin kanssa jatkettiin lajia innokkaasti.

Kerro ihanimmasta yhteisestä reissustanne

Ihanin yhteinen reissu taitaa olla tämän vuoden kesältä. Pakattiin autoon kääpiöpinserit Topi ja Simo, minä ja mies, agilitykisareppu, SUP-laudat ja paljon muuta. Kisattiin loman aluksi ensin Kuopiossa Koiramekassa kolme rataa, kaikki kolme nollaratoina, sijoituksin 1., 2. ja 2. Topin motto on ”Aina täysiä ja kaikki peliin”, lopputuloksesta viis. Mahtavasti alkanut loma jatkui siitä mökillemme Pielavedelle, agilitykengät vaihtuivat SUP-lautaan, ja kukaanhan ei ole innokkaampi suppailija kun Topi. SUP-laudan startatessa laiturista se hyppää kyytiin, istuu tai seisoo välillä edessä, välillä takana, mutta aina kääpiöpinserimäisen lähellä kuitenkin.

Parhaat saavutuksenne?

Mieleen on ehkä jäänyt vahvimmin radat, joilla saimme Sertit, ja niiden myötä saavutettiin agilityvalion ja hyppyvalion arvot. Ne kun ovat myös minulle ensimmäiset lajiaan. Olen tosi kiitollinen näistä mahtavista elämyksistä, joita olen Topin kanssa päässyt kokemaan!

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Kääpiöpinseri miellyttää monestakin syystä. Se on juuri sopivan kokoinen, helppohoitoinen, nopea oppimaan ja tekee mieluusti yhteistyötä oman ihmisensä kanssa. Pelkkää onnea ja autuutta ei tosin elo kääpiöpinserien kanssa aina ole. Impulsiivisuus ja haukkuherkkyys koettelevat joskus hermoja, mutta kyllä nuo hyvät ominaisuudet painavat vaa’assa kuitenkin aina enemmän!

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Topin vahvuus harrastamista ajatellen on hyvä fyysinen rakenne ja sporttinen olemus. Lisäksi siltä löytyy tosi vahva tekemisen moottori myös korvien välistä. Tämä näkyy käytännössä siinä, että jos vaikkapa kisoissa ohjaaja jännittää, se ei Topia hetkauta millään lailla, samalla draivilla mennään radalle joka ainoa kerta. Topin kiihkeys on asia, joka mahdollistaa paljon, mutta myös tekee hommasta joskus haastavaa. Kierrokset kun käyvät korkealla, tekeminen menee joskus vähän överiksi, keskittyminen häviää ja huomaankin toisinaan, ettei olla ihan samalla radalla. Vireen hallintaa ja sen oikean mielentilan löytymistä opetellaankin jatkuvasti.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Topilla palkkana toimivat hyvin sekä herkut että lelut, ehkä hyvä herkkunakki kuitenkin ykkönen.

Sukutaulu