Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden apinapinserikasvattaja 2019
Kennel Baumeister, Ritva Kiviniemi

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2020
© Ritva Kiviniemi


RitvaKiviniemi.jpgKerro itsestäsi

Snautsereiden jälkeen minulla oli kolme kääpiösnautseriurosta. En edes ajatellut kasvattajan uraa, vaikka olin käynyt kasvattajan peruskurssin ja vuonna 1994 saanut kennelnimen.

Jotenkin sitten vain kasvatus alkoi, kun vuonna 2006 tuli ensimmäinen apinapinserinarttu taloon. Tähän mennessä apinapinseripentueita on ollut 15 ja lisäksi muutaman muun rodun pentue.

Näyttelyharrastus vei mennessään, ja siitä suurin tunnustus tuli vuonna 2017, kun sain Suomen Kennelliiton myöntämän Vuolasvirta-palkinnon. Se oli rodun toinen Vuolasvirta-palkinto, ensimmäisen (1995–1996) sai Seija Hokkanen, kennel Seibrin.

Näyttelymuistoja

Muutamien tuontien ja omien kasvattien kanssa on tullut kierrettyä koti- ja ulkomailla. Apinapinseri on edelleen aika harvalukuinen näyttelyissä. Vaikka se olisi rodun ainoa edustaja, ei voitto ole varma. Toisaalta rotua tuntemattomalta tuomarilta palkinto voi olla mitä vaan! Ensimmäinen apinapinserini oli Maailman Juniori Voittaja saksalaisella tuomarilla. Viikko tästä näyttelystä toisen tuomarin mielestä koirassa ei ollut mitään hyvää!

Oman kasvatin ”harjoittelumatka” ja BIS 1 baby-pentusijoitus on yksi merkittävistä muistoista. ”Harjoittelu” tuotti lisää tulosta, ja seuraavana päivänä sijoitus oli BIS 4 baby-pentu. Aikuisillakin on tullut ryhmäsijoituksia. Baltian maissa BIS-kasvattajasijoituksia on useita.

Ikävä sanoa, mutta henki ulkomaiden näyttelyissä on parempi kuin kotimaassa. Koiranäyttelyt ovat raakaa peliä: jos pärjäät, ystävät ovat harvassa. Mutta toisaalta, varsinkin näyttelymatkat ulkomaille ovat tuoneet uusia ystäviä ja tutustumisia uusiin rotuihin. Monissa sellaisissa maissa on käyty, joihin ei olisi ilman koiranäyttelyitä lähdetty!

Näyttelytulosten saaminen riippuu paljon kasvattien omistajista eli ovatko he halukkaita kiertämään näyttelyitä. Moni pennun ostajahan ilmoittaa heti alkuun, että näyttelyt eivät sitten kiinnosta. Onneksi on heitäkin, joita näyttelyt kiinnostaa. Suuri kiitos teille näistä saavutuksista! Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.

Kennel Baumeister
Ritva Kiviniemi, Lempäälä
puh. 0400 644 272
kotisivu