Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Hilkka Salohalla

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2020


Hilkka Salohalla arvosteli pinsereiden vuoden 2020 erikoisnäyttelyn

HilkkaSalohalla.jpgOlen lähtöisin snautseri-pinserirotujen parista ja valmistunut ulkomuototuomariksi 1990-luvun puolivälissä. Liityin aikoinaan silloiseen Snautseri-Pinserikerhoon hankittuani ensimmäisen kääpiösnautserini vuonna 1974. Toimin aktiivisesti kaikki snapi-rodut käsittäneessä yhdistyksessä sekä hallituksessa että jalostustoimikunnassa Snautseri-Pinserikeskusjärjestön jakautumiseen asti. Sen jälkeen olen ollut pyydettäessä käytettävissä näiden rotujen jalostustarkastuksissa ym.

Minulla on sekä SSPK:n että SKSK:n myöntämä kunniamerkki.

Olen kasvattanut kennelnimellä Brinata p&s kääpiösnautsereita vuodesta 1983 ja pari pentuetta mustia snautsereitakin. Nykyään kasvatustyöni on jo loppunut, ja olen viime vuosina keskittynyt tuomarina toimimiseen ja siihen liittyvään.

2000-luvun alkupuolella ryhdyin laajentamaan pätevyyksiä useampiin rotuihin. Näin tehdessäni huomasin kiinnostuvani yhä uusista roduista ja totesin muiden rotujen opiskelusta olevan hyötyä myös ”omissa” roduissa. Nyt minulla on arvosteluoikeudet koko ryhmiin 1,2,4, 5,7 ja 8. Lisäksi on runsaasti rotuja ryhmistä 3, 6, 9 ja 10.

Oli mukavaa saada kutsu näyttelyynne arvostelemaan, vaikkakin tämä korona hieman varjostaa toimintaa. Toivon, ettei tilanne pahene. Olen aiemmin arvostellut pinsereitä erikoisnäyttelyssä ainakin kerran, mutta siitä on jo aikaa. Jalostustarkastuksia olen suorittanut usein vuosien varrella, joten tuntuma lienee säilynyt.

Tuomarina pyrin antamaan aikaa koirille ja esittäjille, jotta koira saa mahdollisimman oikeudenmukaisen arvostelun. Koiran rodunomainen olemus ja terve liikunta ovat minulle tärkeitä, ei niinkään huippuun viritetty esiintyminen tai esittäminen.