Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden pinseri 2019
EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA KLB CH EE JMVA BALT JMVA HeJW-18 JV-18 PMJV-18 NOJV-18 LTJV-19 EEJV-19
Dogiwogin Shiny Shade of Magic "Lenni"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2020


© Auli Haapiainen-Liikanen & Heli Rinta-Rasula

Mikä sai sinut valitsemaan juuri koiranäyttelyt lajiksenne?

dogiwogin_shinyshadeofmagic.jpgAuli: ”Lenni on oma kasvattini ja jo useamman sukupolven tulos, kuten sisarensa Anni, joka on Pinserit ry:n Vuoden narttu. Sisarukset voittivat siis molemmat tittelit. Olen harrastanut näyttelyitä vuosikymmeniä, eli ne kuuluvat tavalliseen jokapäiväiseen elämääni. Lenni on sijoituskoira, joten se viettää suurimman osan ajastaan Heli Rinta-Rasulan kotona Seinäjoella ja välillä meillä Mikkelissä. Hauskinta näyttelyissä on matka ja seura, ei ole yhtäkään tylsää reissua tehty!”

Heli: ”Olen aloittanut näyttelyharrastuksen aikanaan kääpiöpinsereiden kanssa, ja oli luonnollista jatkaa sitä myös pinserin kanssa. Pidän näyttelyissä mm. ihmisiin tutustumisesta, näyttelyjännityksestä ja matkoista, jotka sisältävät huumoria, hyvää seuraa ja sopivasti kommelluksia.”

Kerro mieleenpainuvin kokemus lajin parissa?

Auli: ”Lennin kanssa on mieleen jäänyt Porvoon erikoisnäyttely, jossa junioripoika voitti urokset ja isänsä oli paras musta. Toinen kiva reissu oli lentäen Müncheniin ja sieltä vuokra-autolla Alpenstrassea pitkin Itävaltaan Euroopan Voittaja -näyttelyyn. Lenni on helppo ja ihana matkakaveri eikä piipitä, vaikka Heli ei päässyt kumpaakaan reissuun mukaan.”

Heli: ”Tällä hetkellä mieleenpainuvin kokemus taitaa olla Norjan reissu vuonna 2018. Se oli ensimmäinen matkani kyseiseen maahan ja niin suureen näyttelyyn ja Lennin ensimmäinen iso näyttely.”

Miksi juuri pinseri harrastuskoirana?

Auli: Minulla on ollut pinsereitä jo 30 vuotta, en osaisi olla ilman. Toki minulla on muutama muukin rotu, mutta pinseri on hyvä pihakoira ja sopii minulle lyhyen turkin vuoksi. Lennihän tekee muutakin kuin keikistelee kehässä, Heli harrastaa mm agilityä Lennin kanssa. Itse taas käytän pinsereitä jyrsijäjahdissa.”

Heli: ”Pinserissä pidän sen kompaktista ulkomuodosta ja koosta ja se oli kääpiöpinserin kaveriksi jotenkin luonnollinen valinta.”

Parhaat saavutuksenne?

Auli: Lenni on juuri sitä, mitä mielessäni kuvittelin kyseisestä yhdistelmästä syntyvän, ja se on mahtavaa! Lennillä on 13 titteliä, vaikka se täytti 2 vuotta vasta tänä jouluna. Messarien 4 serttiä (viime vuonna ja tänä vuonna) ja CACIB on kyllä melkoinen saavutus, itse arvostan niitä suuresti erikoisnäyttelyn lisäksi. Norjan Pohjoismaiden Voittaja näyttely oli kova kisa, joten sekin jäi mieleen.

Heli: Tällä hetkellä näyttelyiden osalta ehkä juniori voittaja -tittelit Norjasta ja Suomesta.

Koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Auli: Lenni on kuin isoisänsä Kiho, joskus se saattaa ottaa nokkiinsa ja närkästyä. Silloin on ihan turha odottaa heiluvaa häntää. Onneksi Lenni on varsin ulospäin suuntautunut ja reipas pinseripoju, jonka perusluonne on iloinen.

Heli: Lennin vahvuus on iloinen asenne, se on aina valmis hommiin ja lähtemään reissuun – pitkään tai lyhyeen. Heikkous taitaa olla harrastuksissa maltin puute, Lenni on vähän sellainen ”kaikkimullehetinyt”-tyyppi.

Miten motivoit koiraasi parhaiten?

Auli: Kehuja ja herkkuja! Lenni on perso ruoalle!

Heli:Lenni motivoituu ruualla ja sille kelpaa kaikki ruoka! Joskus oikeassa mielentilassa myös lelut kelpaa palkaksi.

Sukutaulu