Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden juniori 2019
Dogiwogin Tiuhti "Mini"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2020


© Iisa Rehula

Mikä sai sinut valitsemaan juuri koiranäyttelyt lajiksenne?

dogiwogin_tiuhti.jpgEn ole aiemmin harrastanut koiranäyttelyitä, mutta Minin hankittuamme ajattelin kokeilla näyttelyharrastusta, sillä kotipaikkakunnallamme Oulussa on helppoa osallistua näyttelyharjoituksiin matalalla kynnyksellä. Minin täytettyä 5 kuukautta aloimme käydä viikoittain harjoituksissa, ja nopean kehityksen myötä uskaltauduin ilmoittamaan koiran ensimmäiseen näyttelyynsä pentuluokassa. Jo ensimmäisen näyttelyn jälkeen innostuin lajista niin, että tiesin siitä tulevan meidän juttumme. Oman innostuksen lisäksi lajivalintaan vaikutti suuresti myös kasvattajalta saatu kannustus ja tuki, jonka avulla aloittelijan oli helppo päästä mukaan näyttelyharrastukseen.

Kerro mieleenpainuvin kokemus lajin parissa

Mieleenpainuvimpia kokemuksia ovat olleet varmastikin ensimmäiset merkittävät näyttelysijoitukset ja ensimmäisten sertifikaattien saaminen. Koska näyttelyuramme on kuitenkin vielä alussa, koen, että jokainen näyttely ja onnistuminen kehässä tuntuvat edelleen yhtä merkittäviltä menestyksestä riippumatta.

Miksi juuri pinseri harrastuskoirana?

Ensimmäinen koiramme on kääpiöpinseri, jonka myötä innostuimme myös pinseristä rotuna. Erityisesti ihastuin pinsereissä niiden ulkomuotoon, ja pian teimmekin päätöksen, että seuraava koiramme tulisi olemaan pinseri. Luonteeltaan pinseri on juuri sellainen kuin toivoimme, ja erityisesti koiran iloisuus ja seurallisuus ovat sen parhaita piirteitä.

Parhaat saavutuksenne?

Vuoden Juniori -palkinnon saaminen on ollut ehdottomasti yksi parhaista saavutuksistamme. Myös onnistumiset ja menestys ensimmäisen näyttelyvuoden aikana yllättivät positiivisesti ja antavat hyvät lähtökohdat lähteä tavoittelemaan valioitumista seuraavana näyttelyvuotena sekä Suomessa että mahdollisesti myös ulkomailla.

Yhteinen kehitys

Ensimmäisen näyttelyvuoden aikana on ollut mahtava huomata, kuinka olemme yhdessä koiran kanssa kehittyneet ja oppineet uutta aina pennusta lähtien tähän hetkeen saakka, niin treenien kuin näyttelyiden myötä. Suurin tuki ja apu on kuitenkin ollut kasvattajamme ja muut pinseriharrastajat, joihin olen vuoden aikana tutustunut. Heidän myötä meidät on otettu erittäin lämpimästi vastaan ja yhteishenki on aina positiivinen, auttavainen ja kannustava.

Koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Minin vahvuuksia ovat erityisesti eloisuus, seurallisuus sekä uteliaisuus. Joskus uudet paikat, vieraat ihmiset ja koirat voivat olla aluksi hieman jännittäviä, mutta yleensä Mini rentoutuu nopeasti, ja tämän jälkeen se voisi leikkiä loputtomiin niin ihmisten kuin koirienkin kanssa. Temppujen suorittaminen ei ole Minin lempipuuhaa, ellei palkkana ole herkkuja. Sen sijaan se haluaa mieluummin leikkiä, olla rapsuteltavana tai kiivetä syliin istumaan. Näyttelytilanteissa se keskittyy kuitenkin lähes herkeämättä suoritukseensa, ja se onkin yksi sen suurimmista vahvuuksista.

Miten motivoit koiraasi parhaiten?

Koiralle paras motivaattori on selkeästi yhdessä tekeminen, leikkiminen ja kehut. Myös herkut ovat hyvä keino motivoida koiraa, mutta eniten se nauttii yhdessäolosta ja tekemisestä.

Sukutaulu