Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden käyttösnautseri 2019
Tacillan Lots Of Action "Axu"
om. Merja Mikkola

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Kari Mikkola


Miten päädyit omistamaan Axun?

TacillanLotsOfAction.jpgMinulla on ollut useampi suursnautseri, joiden kanssa olen harrastanut pk-lajeja: jälkeä, hakua, viestiä ja vetohiihtoa. Halusin pienemmän koiran ja tunsin Axun isänisän Tacillan Giancarlon. Siksi päädyin juuri tähän pentueeseen ja pennuista Axu miellytti eniten.

Miten ja miksi juuri pk-jälki valikoitui teidän lajiksenne?

Pk-jälki on ollut jo vuosia rakkain lajini. Axu on jo viides koirani, jonka kanssa sitä treenaan.

Oliko tarkoitus alusta lähtien tähdätä kisakentille saakka?

Kyllä. Treenaamisella pitää olla tavoitteita, vaikken nykyään kovin ahkerasti enää kokeissa käykään.

Minkälainen Axu on ominaisuuksiltaan tähän lajiin?

Axussa riittää virtaa. Aina innostunut treenaamaan. Axu on erittäin ahne, ja kun sopivaksi lelupalkaksi löytyi frisbee, niin alkoi tottikseenkin tulla vaadittavaa vietikkyyttä. Jo pentuna Axu kantoi minulle lelujaan, joten esineruudun oppiminen sujui helposti. Jälki sujuu muuten varsin mallikkaasti, mutta riistavietti vie välillä voiton, ja päädymme riistan jäljelle.

Minkälainen Axu on luonteeltaan arjessa?

Erittäin vilkas, tosin on nyt vanhetessaan vähän rauhoittunut. Axu osallistuu kaikkeen arkiseen toimintaan ja seuraa minua kaikkialle. Kiltti, mutta pidättyväinen vieraita kohtaan. On myös talonvahti ja ilmoittaa haukulla pihaan tulijoista.

Minkälaisena harrastuskoirarotuna pidät snautseria?

Snautseri sopii rakenteeltaan moneen lajiin. Tosin snautseri saattaa olla liian pieni ajatellen pk-esteiden korkeutta. Koirat ovat yksilöitä, en osaa sanoa muista snautsereista, mutta kun vertaan Axua suursnautsereihini, niin riiseneillä on paljon suurempi työmotivaatio. Axu tekee saadakseen palkkaa. Toki on kiva harrastaa koiralla, joka on innostunut kaikkeen tekemiseen.

Harrastatteko jotain muuta?

Harrastamme pelastushakua ja -jälkeä sekä pk-hakua ja erikoisjälkeä. Tokosta Axulla on yksi ykköstulos alokasluokasta, mutta tämä laji on jäänyt.

Vinkkejä pk-jälkeä aloitteleville ja/tai kisakentille tähtääville snautserinomistajille?

Tottiskentälle kannatta mennä vain leikkimään ja viihtymään. Koiralle pitää myös opettaa rauhoittuminen, ja jäljelle pääsee vain rauhallisessa mielentilassa. Jäljen treenaamisen alkeet tulee tehdä huolella ruohikolla tai hiekalla ja keskittyä tarkkuuteen sekä vireeseen. Esineruutua ajatellen kannattaa pyytää tuomaan pallot ja muut lelut käteen asti. Jos ohjaaja on väsynyt tai vihainen, pitää jättää treenit väliin. Hyvällä mielellä ja koiraa innostaen hyviä treenejä.