Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden agilitytulokas 2019
Merdico Dorian "Osku"
om. Teija Virtaranta

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Rita Larjava/Mageekuva


Miten päädyit omistamaan Oskun?

MerdicoDorian.jpgAiemmin minulla on ollut kaksi kääpiösnautseria, ja haaveissa oli jo tuolloin, että seuraava koira voisi olla keskikokoinen snautseri. Kävin näyttelyissä seuraamassa snautsereita ja selailin kasvattajien tietoja netissä. Kun aika sitten lopulta tuli, päädyin Merdico kennelin puoleen. Kasvattaja oli minulle jo ennestään hieman tuttu ja asui meitä lähellä.

Miten ja miksi juuri agility valikoitui teidän lajiksenne?

Aika pian Oskun kotiuduttua ja iän karttuessa kävi selväksi, että snautserin kanssa on hyvä harrastaa aktiivisesti jotain, ja niinpä aloitimmekin ensin erilaisista perustottelevaisuus- ja kontaktikursseista, suoritimme myös rally-tokon alkeet. Mutta kun vuonna 2017 pääsimme Agility Team Turku ry:n (ATT) järjestämälle agilityn alkeiskurssille, niin tiesin heti, että tämä on meidän lajimme. Se tosiaan vei mennessään, ja mikä tärkeintä, myös Osku todella pitää agilitystä! Siitä lähtien olemme siis aktiivisesti treenanneet ATT:lla ja lisäksi myös jonkin verran käyneet yksityisillä agilitykouluttajilla.

Oliko tarkoitus alusta lähtien tähdätä kisakentille saakka?

Olemme olleet onnekkaita päästessämme jo heti alusta asti hyvien kouluttajien ja valmentajien oppiin. Ilman heidän kannustustaan ja tsemppaamistaan emme ehkä olisi päätyneet kisakentille. Vuonna 2018 kävimme paljon epävirallisissa kisoissa, ja ne ovatkin loistava paikka treenata kisaamista. Tammikuussa 2019 starttasimme sitten ensimmäisissä virallisissa kisoissa ja huhtikuun lopulla nousimme kakkosluokkaan.

Minkälainen Osku on ominaisuuksiltaan tähän lajiin?

Osku on reipas ja innokas, se on aina täysillä mukana, se ei siis tarvitse lisämotivointia. Palkkaaminen on tietenkin tärkeässä roolissa, mutta niinhän sitä sanotaan, että snautseri ei tee mitään ilman kunnon palkkaa, ja meillä palkkana toimii namit.

Minkälainen Osku on luonteeltaan arjessa?

Osku on arjessa hyvinkin reipas, riistaviettiä omaava eli kaikki jänikset, peurat ja jopa pikkulinnut kiinnostavat kovasti. Välillä tuntuukin siltä, että iltalenkillä keskitytään vain jälkien haisteluun. Takaa-ajo vietti on myös hyvin vahva. Oskun luonteessa vahvasti tulee myös esiin välinpitämättömyys vieraita ihmisiä kohtaan.

Minkälaisena harrastuskoirarotuna pidät snautseria?

Vaikka snautserin kanssa harrastaminen lajissa kuin lajissa ei varmasti ole aina ihan helppoa, on se sitäkin palkitsevampaa, kun onnistuu ja treenit alkavat tuottaa tulosta. Se tunne on aivan mahtava!

Harrastatteko jotain muuta?

Agility on tällä hetkellä meidän ainoa aktiivinen harrastuksemme.

Vinkkejä agilitya aloitteleville ja/tai kisakentille tähtääville snautserinomistajille?

Toivoisin näkeväni enemmän snautsereita agilityn parissa ja myös kisakentillä. Varsinkin nyt, kun saatiin tuo uusi kokoluokka pikkumaksit maksien rinnalle. Uskoisin, että aika moni snautseri on kooltaan pikkumaksi (alle 50 cm) ja siinä luokassahan hyppykorkeudet ovat matalammat. Rohkeasti siis kokeilemaan, snautseri on loistava harrastuskaveri!