Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden näyttelysnautseri, tulokas 2019, p&s
Bonzen Ganesha "Severi"
om. Erja Heino

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Mikko Palm


Miten päädyit omistamaan Severin?

BonzenGanesha.jpgOlin jo päättänyt, etten ota enää snautseria vaan shipperken, kun Perasta (Mihan Pakkasenpurema) aika jättää. Olin kyllä myös sanonut ystävälleni Tuulalle, että jos hänen koiransa, Peran poika Eddy (Mihan Neljän Suora) vielä joskus astuu hyvän nartun, niin siitä voisin ottaa uroksen. Olisihan se Peran pojanpoika, ja Eddy on jättänyt hienoja jälkeläisiä. Kun kuulin Eddyn astuvan Martan (Bonzen Cecilia), niin ei tarvinnut hetkeäkään miettiä pennun varaamista, onhan Martta ollut jo pitkään Suomen ykkösnarttu. Kun pennun saaminen varmistui, soitin Saimi Niemiselle (Mihan kennel) kertoakseni mitä olen tekemässä. Iloisena Saimi vastasi: ”Oi, kun ihanaa!” ja heti perään sanoi: ”Minä sitten valitsen pennun.” Erittäin mielelläni jätin valinnan hänelle, huippukasvattajalle. Toki Severi miellytti myös omaa silmääni heti pennusta, mutta Saimi sen minulle valitsi. Siitä isot kiitokset hänelle.

Oliko näyttelyura heti alusta lähtien selviö?

Oli kyllä. Näyttelyt ovat minulle rakas harrastus. Severi on koiralaumani kolmas, ja kaikkien kanssa olen käynyt näyttelyissä. Pera on jo eläkkeellä, mutta Hilun (Mihan Savonmuanhilima) kanssa käydään vielä jokunen vuosi.

Mieleenpainuvin näyttelymuisto Severin kanssa?

Voi niitä on monta! Mutta, jos yksi pitää nostaa, niin se on kaikkien rotujen pentunäyttelyn BIS-voitto Helsingissä 9.6.2019. Se oli myös Royal Canin Puppy Cup -osakilpailu. Jo ryhmässä jatkoon noukkiminen oli mahtavaa. Kun tuomari alkoi sijoittaa koiria, sydämeni hakkasi hulluna jännityksestä. Ja kun jäljellä oli upea tanskandoggi ja Severi, olin aivan varma, että doggi voittaa. Itkuhan siinä tuli, kun Severi olikin RYP1. Vielä piti jännittää BIS-kehä. Kuuna päivänä en osannut unelmoida, että Severi valitaan koko näyttelyn kauneimmaksi koiraksi! Tuosta voitosta tuli osallistumisoikeus Messukeskuksessa 8.12.2019 järjestettyyn finaaliin, jossa Severi sijoittui toiseksi!!! Ja taas piti itkeä onnesta!

Mitkä ovat mielestäsi Severin kolme vahvinta ulkomuodollista puolta? Entä yksi missä olisi parannettavaa?

Niin kuin jokainen koiranomistaja koiraansa katsoo, katson minäkin Severiä, niiden kuuluisien ruusunpunaisten lasien läpi. Severi on elegantti, ryhdikäs ja esiintyy upeasti. Sen rakenne on hieno ja karva todella karkea. Liikkeet ovat vaivattomat, luonnolliset, maatavoittavat. Parannettavaa en osaa sanoa. Minun silmissänihän se on täydellinen.

Minkälainen Severi on luonteeltaan?

Severin luonne on ihana! Se on helppo, iloinen ja avoin. Saalistusvietti on voimakas, sen opettamisessa Hilu on ollut vahvasti osallisena.

Harrastatteko jotain muuta?

Normaalia kotoilua, lenkkeilyä, leikkejä yms., jos niitä nyt harrastukseksi voi sanoa. Kunhan ikää tulee lisää, niin mahdollisesti Severi seuraa Pera-vaarin jalanjälkiä Kennelliiton Kaverikoiraksi.

Onko Severin näyttelyuralle tulossa vielä jatkoa?

Rakastan näyttelyitä, Severi tykkää esiintyä, ja kasvattajat Päivi ja Jari Takkinen ovat mukana suurella sydämellä 110 prosenttisesti. Jatkoa siis varmasti on tulossa.