Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden näyttelysnautseri 2019, uros, musta
Tacillan Please Be My Star
om. Olavi Ahponen

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Aino-Kaisa Ahponen


Miten päädyit omistamaan Wallun?

TacillanPleaseBeMyStar.jpgKymmenen koirattoman vuoden jälkeen päätimme myöntyä lasten toiveeseen hankkia koira. Snautseri miellytti ryhdikkäällä olemuksellaan. Löysimme Anu Katilan yhteystiedot ja siitä se sitten lähti.

Oliko näyttelyura heti alusta lähtien selviö?

Kyllä. Kerroimme Anulle, että olemme valmiita käymään näyttelyissä, jos hänen mielestään pentua kannattaa viedä näyttelyihin.

Mieleenpainuvin näyttelymuisto Wallun kanssa?

Niitä on paljon. Ensimmäinen näyttely oli Lappeenrannan erikoisnäyttely 2.10.2010, jossa Wallu osallistui pentuluokkaan. Olimme ihan ummikkoja silloin emmekä tajunneet yhtään, mitä tapahtuu. Anu esitti Wallun, ja me jännitimme kehän reunalla. BIS-pentu-kehässä Anu totesi, että tämähän on kuin vanha tekijä. Wallu sijoittui BIS-4. Toinen mieleenpainuva näyttelyreissu on myös ihan alkutaipaleelta, Pariisin Maailman Voittaja -näyttely 2011. Tämä reissu on ikimuistoinen ihan senkin vuoksi, että olimme ensimmäistä kertaa omalla autolla reissaamassa Keski-Euroopassa ja Pariisiin tullessa eksyimme ihan kaupungin ydinkeskustaan. Tältä reissulta Wallu sai Ranskan juniorivoittajan tittelin.

Mikä on iäkkään koiran näyttelymenestyksen salaisuus?

Wallulla on hyvä rakenne sekä helppohoitoinen ja värinsä hyvin säilyttävä turkki. Ehkä merkittävin tekijä on se, että Wallu on niin itseensä tyytyväinen ja nauttii esiintymisestä. Se on sitä mieltä, että kaikki muut ovat tulleet katsomaan vain Wallua. Vaikka Wallu on aina hyväryhtinen, sen ryhti kohenee entisestään, kun se astuu näyttelykehään. Se keskittyy vain omaan esiintymiseen. Wallu ei ole koskaan rähjännyt näyttelypaikalla varmaan sen vuoksi, ettei se ole koskaan kokenut muita kilpailijoiksi vaan katsojiksi.

Mitkä ovat mielestäsi Wallun kolme vahvinta ulkomuodollista puolta? Entä yksi missä olisi parannettavaa?

Ulkomuodolliset vahvuudet tulivat tuossa edellä mainittua. Parannettavaa olisi ollut juoksuvauhdissa. Mutta Wallu on kehässä ilmeisesti sitä mieltä, että siellä kuuluu esiintyä maltillisesti ja käyttää aikaa esiintymiseen.

Minkälainen Wallu on luonteeltaan?

Wallu on itseensä tyytyväinen snautseriuros. Se on sellainen kuningas pitkävartisissa saappaissa, joka odottaa, että hovi hoitaa likaisimmat hommat.

Harrastatteko jotain muuta?

Olemme harrastaneet Wallun kanssa tokoa. Wallun kaltaisen itseensä tyytyväisen esiintyjän kanssa voi päästä vain tiettyyn pisteesen. Wallu saattaa keksiä omia koreografioitaan, ja jos ohjaaja ei ole niihin tyytyväinen, se lopettaa hommat siihen ja on sitä mieltä, että pitäkää tunkkinne. Esimerkiksi luoksetulo on hyvin maltillista. Wallu käyttää siihen sen verran aikaa, että kaikki varmasti huomaavat hänet.

Onko Wallun näyttelyuralle tulossa vielä jatkoa?

Wallu jää nyt eläkkeelle. Se on käynyt näyttelyissä lokakuusta 2010 alkaen niin, ettei yhtäkään vuotta ole jäänyt välistä. Ei tule olemaan helppoa jättää sitä matkasta, kun lähtee muiden kanssa näyttelyreissuille. Me olemme aina olleet sitä mieltä, että Wallu on upea snautseri. On ollut hienoa huomata, että se on vielä vanhoilla päivillään saanut merkittävää tunnustusta ja menestystä.