Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden näyttelysnautseri 2019, narttu, p&s
Bonzen Cecilia
om. Päivi Takkinen

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Jari Takkinen


Miten päädyit omistamaan Martan?

BonzenCecilia.jpgMartta katsottiin pentuna jo varsin lupaavaksi yksilöksi, ja vaikka hän alun alkaen lähtikin meiltä pois, niin onnelliset tähdet olivat hänellä matkassa, ja Martta palautui viiden kuukauden ikäisenä takaisin minulle.

Oliko näyttelyura heti alusta lähtien selviö?

Kyllä se oli alusta lähtien selviö ja toiveissa oleva asia.

Mieleenpainuvin näyttelymuisto Martan kanssa?

Ihan ensimmäisenä tulee mieleen Suomen erikoisnäyttelyn perättäinen BIS-voitto. Se, että on erikoisnäyttelyn ROP ja BIS, vieläpä peräkkäisinä vuosina, on jotain aivan mieletöntä. Toisella kerralla esitin itse Martan, niin tunne oli uskomaton. Mieleenpainuvimpana on muisto Martan kanssa kehästä, kun esittelin häntä tunnetulle snautserispesialistille Jeanette Seltz-Halterille: Ihmettelin, minne tuomari katosi, ja hänpä keräsi kehäänsä tuomarit ympärillä olevista kehistä ja omaa hersyvään tyyliinsä kertoi heille, kuinka hienosta yksilöstä on kyse. ROP-kehän jälkeen oli hienoa kertoa, että Martan sukutaulusta löytyy myös Jeanetten kasvatteja.

Mitkä ovat mielestäsi Martan kolme vahvinta ulkomuodollista puolta? Entä yksi missä olisi parannettavaa?

Martan ehdottomat vahvuudet ovat hänen liikuntansa, rakenne kokonaisuudessaan ja erinomainen turkki. Jokaisessa yksilössä on omat hyvät ja toivottavat ominaisuutensa, ja ulkomuodon suhteen toivoisin Martan olevan inasen lyhyempi rungoltaan. Vaikka narttu onkin, niin siitä huolimatta.

Minkälainen Martta on luonteeltaan?

Martta on positiivisin snautseri, jonka olen ikinä omistanut. Yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan on juurikin hänen luonteensa. Kehässä Martta nauttii esiintymisestä ja tämä diivailu kyllä näkyy, kuten myös perillisillä. Tosin esittäjälle on joskus kohtuullisen vaikeata saada tätä ominaisuutta ”hallintaan”.

Harrastatteko jotain muuta?

Martta nauttii erityisesti nenänkäytöstä, varsinkin, jos herkkuja on tarjolla. Muuten Martta elää normaalia kotikoiran elämää nauttien lenkeistä ja yhdessäolosta. Martta myös viihdyttää usein äitini hoitokodin asukkeja, vaikka ei kaverikoira olekaan.

Onko Martan näyttelyuralle tulossa vielä jatkoa?

Ihan varmasti on tulossa, ainakin niin kauan kuin Lady siitä itse nauttii.