Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden 2019 näyttelysnautseri, uros, p&s
Nettl Greit Parsival Mihan
om. Salla Vaheri

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2020
Kuva © Petra Tiittanen


Miten päädyit omistamaan Petjan?

NettlGreitParsivalMihan.jpgPyysalon Tuula, Petjan isän Eddyn omistaja, toi kaksi pentua astutuspalkkiona Venäjältä. Tuula yhdessä Saimin, Railin ja Riikan (Mihan kennel) kanssa olivat valkanneet kuvien perusteella uros- ja narttupennun tuotavaksi Suomeen. Raili alkoi minua ”pommittaa” näillä pentujen kuvilla, jos vaikka olisin kiinnostunut ottamaan toisen itselleni. Petjan kuvan nähtyäni ajattelin: ”Tuosta voisi tulla jotain.” En kuitenkaan heti lämmennyt ajatukselle, kun olin vähän aikaisemmin joutunut luopumaan vanhasta kääpiösnautserista, ja ajattelin, että nyt menen yhden koiran kanssa eteenpäin (toinen käppänä vielä jäi). Niinhän siinä kuitenkin kävi, että Petja tuli minun ja Jipon arkeen mukaan.

Oliko näyttelyura heti alusta lähtien selviö?

Kyllä. Olen aina tykännyt käydä näyttelyissä koirien kanssa ja tapaamassa saman henkisiä tuttuja.

Petja on menestynyt useissa näyttelyissä ihan BIS-sijoja myöten. Miltä nämä voitot ovat tuntuneet ja ovatko ne tulleen yllätyksenä?

Suomessa on paljon hyviä koiria kilpailemassa näyttelyissä, siitä huolimatta Petja on alusta asti pärjännyt hyvin. Joka kerta se vähän jännittää, kuinka käy, ja kyllä se voitto tulee joka kerta yllätyksenä, mukavana sellaisena!

Mieleenpainuvin näyttelymuisto Petjan kanssa?

Mieleenpainuvin näyttelymuisto on ehdottomasti Kajaani KV:n RYP 1-tulos vuonna 2019. Silloin meinasi kirjaimellisesti mennä jalat alta. Toinen, minkä muistaa aina, on erkkarin BIS-voitto.

Mitkä ovat mielestäsi Petjan kolme vahvinta ulkomuodollista puolta? Entä yksi missä olisi parannettavaa?

En osaa sanoa kolmea ulkomuodollisesti vahvinta puolta. Minusta Petjassa kokonaisuus tekee siitä hyvän. Jos pitäisi jotain parantaa, niin koko voisi hieman pienempi.

Minkälainen Petja on luonteeltaan?

Petja on täynnä tarmoa, itsevarma, iloinen, avoin, ottaa kaikki ihmiset avosylin vastaan. Tämä avoimuus on ollutkin minulle se outo luonteenpiirre Petjan kohdalla, koska olen aikoinaan omistanut snautsereita, jotka ovat olleet varautuneita vieraita kohtaan. Ei vihaisia, vaan nimenomaan eivät ole välittäneet vieraista.

Harrastatteko jotain muuta?

Emme oikeastaan harrasta muuta aktiivisesti. Lenkkeilemme paljon, ja Petja rakastaa palloleikkejä. Omaksi iloksemme opettelemme ja kertaamme toko-liikkeitä.

Onko Petjan näyttelyuralle tulossa vielä jatkoa?

Eiköhän me vielä näyttelyissä käydä, kunhan koronatilanne helpottuu.