Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Sonia Kelveri Philippou, Kypros

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2006


© Englanninkielisestä tekstistä suomentanut Sari Salmi

sonia.jpgKesän 2006 pääerkkarissa kääpiöpinserit arvosteli kyproslainen Sonia Philippou. Näin hän kertoo itsestään ja elämästään:

Synnyin vuonna 1961 Kyproksella. Tulen todella koiria rakastavasta perheestä. Kasvoin hevosten, koirien ja kissojen parissa. Niin kauan kuin muistan, meillä oli labradorinnoutajia, irlanninsettereitä, saksanpaimenkoiria ja collieta, suurimmaksi osaksi Englannin tuonteja.

Kun lahdin opiskelemaan Ranskaan, Lyoniin 1979, ensimmäinen asia, jonka tein, oli oman koiran hankkiminen. Kaunis käyttölinjainen saksanpaimenkoira piti minulle seuraa monet vuodet. Myöhemmin vein sen mukanani Englantiin, ja siitä tuli valio myös siellä. Myöhemmin, kun asuin sekä Englannissa että Kyproksella yli 11 vuoden ajan, aloin vakavissani paneutua koiramaailmaan. Rupesin käymään näyttelyissä ja aloin kasvattaa shar peitä sekä Kyproksella että Englannissa. Rekisteröin kennelnimeni "Kelkyon" ensin Englannissa. Vuonna 1995 päätin muuttaa takaisin Kyprokselle pysyvästi. Siirsin kennelnimeni Kyproksen Kennelliittoon, josta oli silloin jo tullut FCI:n jäsenmaa.

Rakkauteni kääpiöpinsereihin alkoi, kun vuoden 1995 alussa Israelissa tapasin David Efratin ja nuo mahtavat, pienet, mutta erittäin temperamenttiset koirat. Muutama kuukausi myöhemmin David Efrat ja hänen vaimonsa Eva (me Beit Hamaayan kennel) lähettivät minulle kauniin, syvänmahonginpunaisen nartun lahjaksi. Seggy me beit Hamaayan valloitti minut. Vuoden 1995 aikana David lähetti minulle lahjana 3 koiraa, 2 urosta ja yhden nartun, ja kehotti minua aloittamaan kasvattamisen niillä. Sen jälkeen hänen kennelistään on tullut useita koiria omaan kenneliini. Tähän mennessä olen kasvattanut monia muotovaliota, kansainvälistä valiota. Kasvattini olivat myös sukupuolensa toiseksi parhaita Euroopan Voittaja -näyttelyissä 2003 ja 2005.

Vuonna 2000 tapasin Soile Bisterin, kun hänet oli kutsuttu arvostelemaan Kyprokselle. Hän on minulle tärkeä ihminen, koska hän on ollut suureksi avuksi ja loistava opettaja niin minulle kuin Kyproksen Kennelliitollekin. Oikeastaan siitä asti Suomi on tarjonnut tietotaitoa Kyprokselle. Soile Bisterin kautta monet siteet ovat vakiintuneet Kyproksen Kennelliiton ja Suomen Kennelliiton välille. Vuonna 2001 sain ensimmäisen kääpiösnautserini Trixer-kennelistä (kasvattaja Soile Bister) ja sen jälkeen vielä 2 muuta Trixer-narttua liittyi perheeseeni. Tällä hetkellä minulla on 20 kääpiöpinseriä ja muutama osaomistuksessa ja 7 kääpiösnautseria. Vuodesta 1995 vuoteen 1998 olin Kyproksen Pointterikerhon sihteeri ja 1998 läpäisin kokeet tullakseni koetuomariksi mannermaisille roduille. Vuonna 2001 minut valittiin Kyproksen Kennelliiton sihteeriksi ja edustamaan Kyprosta monissa komiteoissa. Siitä asti olen tehnyt paljon työtä vakiinnuttaakseni kyproslaisen rodun nimeltään Kypriakos Lagonikos, joka on hyvin vanha kyproslainen vinttikoira.

Soile Bisterin avulla aloitimme myös projektin Kyproksen Kennelliitossa vakiinnuttaaksemme toisen alkuperäisrodun, "Kypriako Bichon", Kyproksen Bichonin. Vuonna 2003 aloitteestani saimme luvan FCI:ltä järjestää Mediterranean Winter Show'n (välimeren maiden voittajanäyttely), johon osallistui koiria peräti 14 maasta. Vuonna 2004 minut valittiin Kyproksen Small Breed Club:iin (kääpiöpinserit ja kääpiösnautserit ovat tämän rotujärjestön alaisuudessa Kyproksella).

Suomi on minulle nykyisin vähän niin kuin toinen kotimaa, ihailen Suomen koko kenneljärjestelmää ja näyttelyitä. Kaikki oppimani tieto yhdistyi, kun vuonna 2005 sain Kyproksen Kennelklubin ja Suomen Kennelliiton erikoisluvilla luvan suorittaa snautseri-pinserirotujen koearvostelun Suomen Snautseri-Pinserikeskusjärjeston alaisuudessa, mikä oli minulle suuri kunnia. Nyt minulla on snautsereiden, kääpiösnautsereiden, pinsereiden, kääpiöpinsereiden ja affenpinsereiden arvosteluoikeudet.