Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

kennel Efkeria's, Riitta Turkkila

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2020


RiittaTurkkila.jpgItsestäni lyhyesti

Olen 65-vuotias eläkeläinen Helsingistä. Asun miesystäväni Jukin ja kolmen kääpiöpinserini kanssa: Pavel 6v, Moira 2v ja Rocco 6kk, kaikki ovat väritykseltään black and tan.

Takana on 35 vuotta koiraharrastusta.

Koirieni lisäksi lapsenlapset ovat minulle tärkeitä. Rakastan myös matkustamista ja koiraharrastuksen myötä siihen on oiva tilaisuus.

Mistä koiraharrastukseni alkoi ja miten päädyin rotuun?

Lapsena ulkoilutin naapuruston koiria, sillä vanhempani eivät antaneet minun ottaa omaa koiraa. Kun muutin omaan asuntoon, päätin jonain päivänä ryhtyä kasvattamaan koiria. Ja unelmista tuli totta.

Vuonna 1984 ostin ensimmäisen koirani, joka oli dobermanniuros. Aloitin kasvatustyöni dobermannien kasvatuksella. Olin kasvattanut muutaman dobermannipentueen, jonka jälkeen ihastuin kääpiöpinserirotuun sen dobermannia muistuttavan ulkomuodon takia. Turkin helppohoitoisuus ja jalo ulkomuoto ovat olleet minulle koirassa tärkeitä ominaisuuksia. Ensimmäinen kääpiöpinserini, Jakias Super Moona, tuli minulle vuonna 1998. Moona oli nimensä veroinen koira. Vuonna 2000 Moona synnytti ensimmäisen kääpiöpinseripentueeni. Kaikki pentueen pennut olivat väriltään punaisia.

Mitä olen itse oppinut koirilta?

Olen oppinut koirilta sen, että ne ovat täynnä rakkautta. Ne eivät kanna kaunaa, ja aina, kun tulen kotiin, häntä heiluu iloisesti. Koirat eivät myöskään valehtele ja ovat uskollisia ystäviä. Koirat pitää aina kouluttaa niiden koosta riippumatta. Ihminen on lauman johtaja ja vastuussa lauman toimivuudesta.

Tärkeää on luoda suoda hyvä suhde pentuun, kun se tulee uuteen kotiin. Aikaa on oltava riittävästi suhteen luomiseen.

Mitä haluan sanoa henkilölle, joka harkitsee kasvattamista ja harrastamisen aloittamista?

Luota itseesi, ole nöyrä, tutki sukutauluja ja kaiken kasvatuksen a ja o on narttu-linja. Kysy rohkeasti vanhoilta kasvattajilta neuvoa, sillä kaikkea tietoa ei ole kirjoitettu kirjoihin. Harrastamisen pitää olla mukavaa ja tuoda mukanaan iloa sekä ystäviä elämään.

Näyttelyharrastus on antanut minulle monia hienoa hetkiä ihanien ystävien kanssa.

Millaisena näen rodun tulevaisuuden?

Mielestäni rodun tulevaisuus näyttää hyvältä, kunhan kasvattajat muistavat muutaman tärkeän asian: koiran luonne, terveys ja koko. Uhkakuva rodulle on ihmisten kiire ja tämän takia koiran runsas yskinoloaika. Nykyään myös koirista luovutaan helpoin perustein. Rajat ovat rakkautta.

Kennel Efkeria’s
Riitta Turkkila
Kylvöpolku 1-3, 00680 Helsinki
puh. 040 700 4220
kotisivu