Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden toko pinseri ja Vuoden toko pinseri tulokas 2018 Fundora's Jorinda "Wiima"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2019

© Marianne Pihlava


FundorasJorinda.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri tokon lajiksenne?

Tokoa oli tultu treenattua rallytokon ohella jo jonkin aikaa enemmän ja vähemmän tosissaan, mutta kisavalmiutta epäilin pitkään. Ensimmäisissä kokeissa yllätyin siitä, miten hyvällä vireellä Wiima teki koko suorituksen. Sillä oli selvästi hauskaa, vaikka kehut saikin vain suoritusten välissä. Rallytokon ja tokon kisasuoritusten erilaisuus tuntuu sopivan hyvin Wiimalle, ja se selvästi tykkää tästä vaihtelusta, jonka kautta vire kummassakin on kasvanut tokon aloittamisen jälkeen.

Kerro mieleenpainuvin kokemus lajin parissa

Parhaat kokemukset ovat tulleet kisoista ja siellä olleesta kannustavasta ja iloisesta tunnelmasta. Aina ei ole mennyt niin kuin Strömsössä, ja näistä parhaiten on jäänyt saman tuomarin kahteen kertaakin annettu kommentti: ”Se on onneksi vielä ilmeisesti aika nuori.” Kyllä, Wiima on vasta 8v. – eli hauskaa on ollut J

Miksi juuri pinseri harrastuskoirana?

Pinseri on iloinen ja energinen harrastuskoira, josta on oman kokemukseni mukaan moneksi. Meillä on harrastettu/kokeiltu pinserien kanssa rallytokoa, tokoa, jälkeä ja hakua. Kaikissa koirat ovat olleet innolla mukana, pääasia että saavat osallistua.

Parhaat saavutuksenne?

Haasteena on meillä ehdottomasti ollut paikkamakuu ja keston saaminen siihen eri alustoilla ja häiriöissä. Yhtenä saavutuksena onkin ollut sen oleminen vahvimpia liikkeitä Wiimalla kisoissa. Tämän lisäksi parhaina saavutuksina on vuoden toko pinseri ja vuoden toko pinseri tulokas 2018 – palkinnot sekä 15.6.2019 saavutettu TK1-koulutustunnus.

Koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Wiima selvästi nauttii yhdessä tekemisestä ja jaksaa treenata pitkiäkin aikoja ja toistoja, paukkuja kyllä riittää. Treenitilanteissa sitä voi pitää huoletta vapaana, se keskittyy vain ohjaajaan ja tekemiseen. Valitettavasti muuten sitä ei voi vapaana pitää, sillä nenä vie menojaan.

Miten motivoit koiraasi parhaiten

Ahneena koirana Wiimaa motivoi ehdottomasti parhaiten ruoka. Peruspalkkana toimii nakki, lihapulla, kuivattu kana jne. Jos tarvitaan esimerkiksi uuden asian tai tilanteen opetteluun oikein ”kova” palkka, kaivetaan esille kuivamuona – Wiiman suurinta herkkua!!

Sukutaulu