Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Saija Juutilainen, Suomi

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2009


juutilainen.jpgJo lapsuudesta kotonamme on aina ollut erirotuisia koiria karhukoirasta pinseriin, ja ensimmäisen salukin - sileäkarvaisen nartun - hankimme syksyllä 1980. Ensimmäinen Wallaby's-salukipentue syntyi syksyllä 1984, ja tähän mennessä pentueita on ollut yhteensä 24. Olen myös kasvattanut yhden pinseripentueen vuonna 1979, ja punaisella uroksella FI MVA Wallaby's Aquila on myös joitakin pentueita. Kasvatustyöni perusteella Suomen Kennelliitto on myöntänyt minulle Vuolasvirta-palkinnon vuonna 1993 ja SUKOKA kasvattajapalkinnon vuonna 2001. Tällä hetkellä kanssamme asustelee kaksi salukia ja yksi labradorinnoutaja.

Koko "koiraelämäni" ajan olen ollut mukana yhdistystoiminnassa - milloin sihteerinä, näyttelytoimikuntien jäsenenä tai kehäsihteerinä, Suomen Salukikerhon puheenjohtajana toimin 1995-2003 ja vuodesta 1999 olen toiminut Ulkomuototuomarit ry:n hallituksessa. Eri koirarotuihin olen tutustunut myös näyttelyissä ja vierailuilla kasvattajien luona Pohjoismaissa, Englannissa, Keski-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Koiria arvostellessani otan huomioon rodun alkuperäisen käyttötarkoituksen, koska siitä kuvastuu rotutyyppi ja luonne sekä erilaiset yksityiskohdat, kuten karvapeitteen laatu. Koirien arvosteleminen ja uusien rotujen opetteleminen on jatkuvaa oppimista ja siksi mielenkiintoista. Näyttelymatkojen yhteydessä on mukava tutustua eri maiden omiin rotuihin ja vaihtaa mielipiteitä paikallisten tuomareiden ja kasvattajien kanssa.

Kääpiöpinserit viehättävät minua erityisesti reippaalla olemuksellaan. Suomessa mielestäni on varsin korkeatasoisia koiria, joten jännityksellä odotan näkeväni Hyvinkään erikoisnäyttelyssä laadukkaita ja ryhdikkäitä rodun edustajia!

Salukit arvostelin ensimmäisen kerran Ruotsissa 1997 epävirallisessa näyttelyssä ja tästä syntyi ajatus myös tuomarikurssille pyrkimiseen! Kesällä 1999 sain tuomarioikeudet salukeille ja tällä hetkellä arvostelen FCI10-ryhmän vinttikoirien lisäksi ryhmien FCI5 pystykorvat ja FCI8 lintukoirat sekä useimpia rotuja ryhmistä FCI1, FCI2 ja FCI6. Mielenkiintoiset arvostelumatkat ovat tähän mennessä suuntautuneet Pohjoismaiden ja Baltian maiden lisäksi Belgiaan, Englantiin, Kanadaan, Puolaan, Saksaan, Sloveniaan, Sveitsiin, Venäjälle ja Yhdysvaltoihin.