Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

In Memoriam Marga Höller, Saksa

kuoli 25.11.2001, 79 vuoden ikäisenä
Lyhentäen kääntänyt Maimu Strang PUs 1/02-lehdestä
Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/02


Monet snautseri-pinseri-rotujen harrastajat täällä Suomessa eivät välttämättä tiedä, kuka Marga Höller oli ja mikä merkitys hänellä oli roduillemme. Monet ovat kuitenkin kuulleet hänestä, tiesivät hänen olevan rotujemme erikoistuomari, kasvattaja ja Saksan PSK:n, sekä ISPU:n kantava voima.

Marga Höller hankki miehensä Heinz Höllerin kanssa ensimmäisen kääpiösnautserinsa (musta) vuonna 1948, jolloin syttyi rakkaus tähän snautseri-pinseri-perheeseen. Yli 40 vuotta Marga Höller kasvatti kääpiösnautsereita, muuten kaikki pippuri & suolan -värisiä, paitsi kaksi mustaa kääpiösnautseripentuetta ja yksi p&s-värinen suursnautseripentue. Kaikkiaan 43 pentuetta syntyi vuosina 1950-1988 kennelnimelle von Old Wattsche.

Heinz Hölleristä tuli PSK:n puheenjohtaja v. 1971, jolloin Marga otti hoitaakseen yhdistyksen toimiston, joka toimikin Höllereiden kotona aina vuoteen 1991. Jäsenmäärä kasvoi 3500:sta yli 13000:een, jolloin toimistoa modernisoitiin ja Marga Höller luovutti toimistonhoidon pois jatkaen kuitenkin Pinscher und Schnauzer -lehden toimittamista ja ollen myös vuoteen 2000 asti PSK:n vuosikokouksen sihteeri. Höllereiden aikakaudella yhdistystä modernisoitiin, ja Heinz Höller oli ISPU:n "isä" perustaen v. 1977 tämän kansainvälisen snautseri-pinseri-yhdistyksen, jonka toimintaan myös Marga antoi oman vahvan panoksensa. Marga Höller oli PSK:n jäsen 53 vuotta.

Heinz Höllerin kuoleman jälkeen 1988 Marga jatkoi aktiivista toimintaansa hänelle niin rakkaiden rotujen parissa antaen aina myös paljon aikaansa jäsenistölle ja koirilleen. Koirat olivatkin Margalle erittäin tärkeitä, ja hän olikin tiennäyttäjä typistämättömien korvien vankkumattomana kannattajana aikana, jolloin korvat vielä roduiltamme typistettiin.

V. 1967 Marga aloitti kirjoittamisen snautseri-pinseri-rotuasioista lehteen, ensin Saksan Kennelliiton VDH:n lehteen ja myöhemmin, vuodesta 1979 lähtien omaan Pinscher und Schnauzer -lehteen. Marga jatkoi lehden päätoimittajana aina kesään 2001, jolloin hän jätti kirjoitustehtävät nuorempiin käsiin.

Marga Höller kuului pitkäaikaisiin ja arvostettuihin rotujemme erikoistuomareihin, arvostelutehtäviä hänellä oli niin kotimaassa, kuin myös ulkomailla.

Kiitollisena Marga Höllerin rotujemme eteen tekemästä elämäntyöstä haluamme yhtyä niiden monien joukkoon, jotka kunnioittaen surevat Marga Höllerin poismenoa.

Unser Mitgefühl gehört ihren Angehörigen und Freunden.

Suomen Snautseri-Pinseri-Keskusjärjestö, rotukerhoineen
Suomen Suursnautserikerho