Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Carina Andersson Rapp, Ruotsi

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2019


© Haastattelusta suomentanut ja koostanut Kimmo Alanko

CarinaAnderssonRapp.jpgOlen syntynyt 1958 ja minulla on kaksi aikuista lasta. Olen elänyt yksin lasteni kanssa monta vuotta, mutta nykyään asun Motalassa avopuolisoni Johan Holmqvistin kanssa. Hän on myös koira-aktiivi. Työkseni trimmaan koiria omassa liikkeessäni ja olen tehnyt sitä 25 vuotta.

Sain ensimmäisen snautserini 1970-luvulla, ja se oli musta. Sen jälkeen tuli pippuri ja suola ja vuonna 1983 tuli ensimmäinen kääpiösnautseri (mh). Nykyään minulla on myös valkoinen kääpiösnautseri. Minulla on myös ollut saksanpaimenkoira 1970- ja 1980-luvuilla.

Minun kennelnimeni on Lakej’s, jonka rekisteröin 35 vuotta sitten. Kasvatan kääpiösnautsereita (mh & valk.), mutta on minulla ollut jokunen snautseripentuekin (p&s ja musta). Minun aikani ei riitä kuin näyttelyihin, mutta avopuolisoni on aikaisemmin kasvattanut newfoundlandinkoiria ja sitä kautta on kiinnostunut vesipelastuksesta, ja sen kiinnostuksen jaamme.

Minusta tuli ulkomuototuomari vuonna 2011. Minulla on oikeudet suuren osaan ryhmän 2 roduista ja kouluttaudun tällä hetkellä ryhmän 9 roduille. Muista ryhmistä oikeuksia on valkoiselle paimenkoiralle ja kuvaszille. Mutta ryhmien 2 ja 9 rodut kiinnostavat tällä hetkellä eniten.

Kun arvostelen koiria, minulle tärkeintä on koiran terveys. Rotutyyppi, ilme, liikkeet ja presentaatio ovat myös tärkeitä. Kun arvostelen minun erikoisrotujani, luonnollisesti tärkeää on rotutyypilliset erityispiirteet, ja esimerkiksi snautserissa haluan olevan paljon asennetta, oikea koko, neliömäisyys, kompakti ja oikea turkki ja väri.

En ole käynyt Suomessa kuin näyttelyissä ja tiedän, että Suomi on kaunis maa monine järvineen, joten koirien lisäksi toivoisin näkeväni mahdollisimman paljon Suomen luontoa. Ja haluaisinkin jo näin etukäteen kiittää kutsusta tulla arvostelemaan snautsereita.