Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuolasvirta-palkittu
Marika Lehtonen & kennel Aurra Sing

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2018
© Marika Lehtonen


MarikaLehtonen.jpgKerro itsestäsi lyhyesti

Olen Marika Lehtonen, 44-vuotias toimistotyöntekijä Haminasta. Perheeseeni kuuluu mieheni Vili ja lapset Emilia ja Miska. Vanhimmainen, Aleksi, on jo omillaan ja ehtinyt tehdä minusta myös mummon 😊. Koiria meillä on viisi, kääpiöpinserit Kauko, Olavi ja Wimma sekä saluki Idhaya ja australiankelpie Myy. Koirien lisäksi meillä on kaksi liskoa ja kaksi käärmettä.

Mistä kasvatustyösi on lähtenyt liikkeelle?

Eläinrakas olen ollut lapsesta asti. Lapsuudenkodissani oli pk collie, ja sen lisäksi lenkitin monen muun harrastajan tapaan kaikkia mahdollisia kulmakunnan koiria. Varsinaisen aktiivisen koiraharrastuksen olen aloittanut vuonna 1993, kun ensimmäinen dobermanni asteli elämäämme. Ensimmäinen kääpiöpinseri tuli ”maskotiksi” isojen koirien rinnalle 2001 ja seuraava vuotta myöhemmin. Jälkimmäinen olikin melkoinen kultakimpale, MULTI CH A’dreams Black Enigma ”Santra”, tulinen b&t narttu, josta tuli myös kasvatustyöni kantanarttu. Ensimmäinen pentueeni syntyi 200,6 kun Santra astutettiin hollantilaisella Wesley van Majori’s Donkilla. Tämä yhdistelmä vaikuttaa edelleenkin jokaisen tänä päivänä syntyvän Aurra Sing -pentueen takana. Tähän mennessä pentueita on syntynyt 13.

Minkä asian koet kasvatustyössä haasteellisimmaksi osaksi?

Myönnän olevani melko kranttu, joten haastavimpana kasvatuksessa pidän sopivan uroksen löytämistä. Suomessa on mielestäni kyllä paljon hyviä koiria ja taso on yleisesti ottaen kova, mutta omat välillä niuhotuksen puolelle menevät kriteerit verottavat niistäkin paljon pois. Ulkomaille astuttamaan lähtemistä olen harkinnut ensimmäisen pentueen jälkeen muutamaankin otteeseen, mutta toistaiseksi en ole löytänyt mitään sellaista, josta olisin varauksetta pitänyt niin paljon, että olisi tullut lähdettyä merta edemmäs kalaan.

Miksi juuri kääpiöpinseri?

Kuten jo mainitsin, dobermanni on ollut minulle se ykkösrotu. Ikä ja ajan puute kuitenkin tekevät tehtävänsä, ja kääpiöpinserin sähäkkyys ja eloisuus, ulkomuodosta puhumattakaan, sai minut rakastumaan tähän kätevämmän kokoiseen pikkukoiraan, ja sille tielle jäin. Parhaimmillaan nämä pikku veijarit ovat väsymättömiä lenkkikumppaneita, harrastuskavereita ja mitä mainioimpia perhekoiria.

Paras muistosi koiramaailmasta? Entä se, jonka haluaisit ehkä unohtaa?

Vuodet koiramaailmassa ovat kasvattaneet muistojen arkun niin suureksi, että on aika vaikea luokitella muistoja yli muiden. Yhtenä tärkeimmistä saavutuksista kasvattajana pidän sitä, että yhtä koirasta riippumatonta sijoitussopimuksen purkua lukuun ottamatta minulla ei ole vielä ollut kasvateissa yhtään kodinvaihtajaa. Koen siis onnistuneeni melko hyvin kotien valinnassa ja toisaalta jokaiselle sopivan pennun valinnassa.

Näyttelypuolelta ikimuistoisimpia hetkiä ovat olleet Aurra Sing Wicked Witchin historialliset saavutukset ensimmäisenä suomalaisen kasvattamana Maailman Voittajana 2010 sekä samana vuonna nyt jo lakkautetun Snautseri-Pinseri Keskusjärjestön pääerikoisnäyttelyn BIS1-voitto ensimmäisenä ja ainokaiseksi jääneenä kääpiöpinserinä. Niin ikään on ollut hienoa tutustua uusiin ihmisiin, joista osasta on kehkeytynyt myös erittäin hyviä ystäviä, joiden kanssa yhteistyö on ollut erittäin hedelmällistä.

Kasvatustyön ikävimpiin muistoihin lukeutuvat ehdottomasti liian nuorena menehtyneet tai sairastuneet koirat. Niitä ei onneksi montaa ole, mutta yksikin on aina kova takaisku.

Tulevaisuuden tavoitteesi?

Tulevaisuuden tavoitteeni on sama, mikä se on ollut koko ajan: kasvattaa pienimuotoisesti rodunomaisia, terveitä ja luonteeltaan hyviä koiria, joiden kanssa elämä on omistajilleen palkitsevaa ja antoisaa. Onnellinen koira onnellisella omistajalla on paras palkinto mitä kasvattaja voi saada ❤.

Kennel AURRA SING
Marika Lehtonen
Mansikka-aho 4, 49570 Kannusjärvi
+358 50 573 3046
Kotisivu