Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Agilitytulokas 2017
Rumblerush's Gloria Raynor, ”Helmi”

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2018
© teksti ja kuva Heli Harjula


RumblerushsGloriaGaynor.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri agilityn lajiksenne?

Olin tutkaillut agilitya jo ennen Helmin tuloa, ja lajin monipuolisuus, herkkyys sekä nopeatempoisuus kiehtoivat minua. Sitten vain saatoin toivoa, että Helmi perii emältään innon aksaamiseen. Onnekseni Helmi syttyi lajiin hyvinkin nopeasti.

Parhaat saavutuksenne?

Parhaimpana saavutuksena pidän sitä, että nousimme hirmu nopealla aikavälillä agilityssa ykkösluokasta kolmosluokkaan. Kävimme ensimmäiset kisamme 27.8.2017, ja kisat, jolloin saimme sertin sekä siirron kolmosluokkaan oli 11.11.2017. Parhaimmistoon tätä myötä kuuluu myös se, kun Suomen Kääpiöpinserit ry valitsi Helmin vuoden 2017 agilitytulokkaaksi.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Kääpiöpinseri on mielestäni oiva harrastuskaveri sinnikkyytensä ja vilkkautensa ansiosta. On ihana seurata, kuinka oma koira on tekemässä mieleistään harrastusta aivan sata lasissa. Koiran tulee mielestäni nauttia siitä omasta harrastuksesta, ja uskon, että jokaiselle kääpiöpinserille taatusti löytyy vähintäänkin se yksi harrastus, josta nauttii.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Oman koirani vahvuuksiin kuuluu sinnikkyys, iloisuus sekä nopeus, noin pieneksi koiraksi nimittäin vauhtia kyllä piisaa, ja se on meidän lajissamme hyväksi. Yleisesti ottaen sanoisin vahvuudeksi tasapainoisuuden, rauhoittumisen taidon sekä vähä-äänisyyden. Heikkouksista yleisesti ottaen sanoisin epäileväisyyden ihmisiä kohtaan. Niin kauan, kun kukaan ei häntä lähesty, käyttäytyy oikein hienosti, mutta jos joku koittaa ottaa kontaktia, niin alkaa komennus. Onnekseni Helmi on kuitenkin oikein hyvin käsiteltävissä ja kerääkin aina eläinlääkäreiltä kehuja, kuinka on kiltti ja rauhallinen. Koskaan se ei murise eikä näytä hampaita, ainoa tapa, jolla epäileväisyys ilmenee, on haukkuminen lähestyvälle ihmiselle tai kädenliikkeen väistö, jos ihminen yrittää silittää häntä hänen tahtomattaan. On siis vain hitaasti lämpenevää sorttia tämä neiti.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Agilityssa motivoi seuraava este pitkälti, mutta kaikessa muussa, kuten myös lisäksi agilityssakin, niin kyllähän se on se nami mikä motivoi. Vielä ei ole kolmeen ja puoleen vuoteen tullut vastaan namia, joka ei riittäisi motivoinniksi. Olen toivonut, että saisin motivoitua lelulla, ja kaikkea onkin kokeiltu, jopa sitä, että pääsi kauppaan itse valitsemaan mieleisen lelunsa, mutta sekään ei ole auttanut. Nyt meillä onkin kestosuosikkina pallo, jonka sisälle saa namin, minkä hän sitten itse sieltä ottaa palkakseen. Pallohan jää niille sijoilleen, kun nami on sieltä saatu ulos.

Rumblerush's Gloria Gaynor, synt. 12.10.2014
kasvattaja Sari Teerisaari
omistaja Heli Harjula
Sukutaulu