Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Rallytokopinseri 2017 & Vuoden Rallytokotulokas 2017
Ference Extreme X-Tacy, “Puntti”

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2018
© Susanna Mustola


FerenceExtremeXTacy.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri tokonrally-tokon lajiksenne?

Rally-tokoa lähdimme kokeilemaan tutustumismielessä tokoiltuamme noin vuoden ajan. Ihastuin lajiin heti! Rally-tokossa koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Tämä teki todella hyvää harjoituksiimme. Oli ihana huomata. kuinka treenivire kasvoi, molemmilla. Näin rally-tokosta tuli päälajimme. Toko-pohjasta oli paljon hyötyä, ja Puntti olikin kisavalmis alkeiskurssin jälkeen, ohjaajalla oli enemmänkin opeteltavaa kylttien ja sääntöjen omaksumisessa.

Kerro ihanin/karmein yhteinen reissunne?

Ihania reissuja on kertynyt paljon. Mieleen on jäänyt ensimmäiset näyttelymme, joka oli myös minun ensimmäinen näyttelykokemukseni. Jännitystä ja kysymyksiä oli paljon mielessä, ja erityisesti jäi mieleen hieno ilmapiiri ja kuinka muut kilpakumppanit auttoivat minua autettiin. Ihania reissuja ovat olleet myös kasvattajan kennelpäivät, jotka ovat olleet viikonlopun pituiset ja täynnä iloista tekemistä pinsereiden kanssa. Parasta pinserin kanssa reissatessa onkin ollut uusiin ihmisiin tutustuminen ja uudet ystävät. Sydämentykytyksiä reissuillamme on tuonut ensimmäiset tokokokeemme, jossa Puntti kesken kokeen karkasi buffaan. Onneksi luoksetulo oli hyvin hallussa, mutta keskeytyshän siitä tuli. Niin ja makoisat naurut!

Parhaat saavutuksenne?

Parhaita saavutuksia ovat vuonna 2017 Rally-tokotulokas ja Rally-tokokoira -palkinnot. Mieleen jääneitä saavutuksia ovat myös vuoden 2017 saavutetut RTK1 ja RTK2 tunnukset. Myös rally-tokokisassa saatu 100 pisteen ratasuoritus sekä rotumestaruuskisojen toinen sija ovat jääneet erityisesti mieleen.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Rotuharkintaa tehtiin pitkään. Halusin aktiivisen harrastuskoiran, jonka kanssa voi harrastaa paljon ja jolla on myös omaa tahtoa. Halusin monipuolisen, eloisan ja fiksun koiran, jonka kanssa voisi harrastaa eri lajeja. Pinserissä miellyttää myös sen sopiva koko ja helppohoitoinen turkki. Puntti onkin osoittautunut innokkaaksi harrastuskoiraksi, joka oppii nopeasti. Omaa tahtoa ja huumoria myös löytyy eikä tylsää pinserin kanssa ainakaan ole!

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Puntin vahvuuksia on sen innostus kaikkeen yhdessä tekemiseen, se on tottelevainen ja iloinen koira, joka on helppo motivoida. Puntti ei pahemmin häiriinny muista koirakoista, vaan sen mielestä parasta on harrastaa oman emännän kanssa. Puntin kanssa on mukava mennä paikkaan kuin paikkaan, ja se onkin usein mukanani, jos vain koirat ovat sallittuja. Aina ei mukaan voi kuitenkaan tulla ja kotona osataan odottaa rauhoittuen. Arki onkin meillä oikein sujuvaa!

Haasteet tulevat sitten kisoissa ja treeneissä, missä odottamista on Puntin mielestä liikaa. Radalle kun pitäisi päästä nyt ja heti ja näyttää emännälle, kuinka hienosti taas mennään. Malttia siis harjoitellaan tällä hetkellä paljon.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ruoka. Ihan kaikki ruoka maistuu eikä haittaa vaikka olisikin juuri syönyt, aina voi syödä lisää!

Ference Extreme X-Tacy, s. 20.6.2015
kasv. Sanna Ojala

om. Susanna Mustola
Sukutaulu