Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Stefanie Freitag, Saksa

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2018
Haastatteluvastauksista kääntänyt ja koostanut Kimmo Alanen


StefanieFreitag.jpgMinun nimeni on Stefanie Freitag. Olen 41-vuotias ja asun Zirndorfissa lähellä Nürembergiä eteläisessä Saksassa. Ammatiltani olen puheterapeutti ja olen töissä täällä Zirndorfin paikallishallinnossa. Töiden ohessa opiskelen hallinto-oikeutta Hofin yliopistossa.

Minun perheeni on kasvattanut snautsereita kennelnimellä vom Achterplaetzchen aivan siitä asti, kun olin lapsi. Molemmat vanhempani ovat ulkomuototuomareita. Äitini on snautseri-pinseri-erikoistuomari ja isäni on ryhmän 2 tuomari. Joten, olen kasvanut koko ikäni erinomaisten koirien ympäröimänä. Olen ollut PSK:n jäsen jo yli 30 vuotta.

Viimeiset 20 vuotta olen kasvattanut äitini kanssa kennelnimellä vom Achterplaetzchen P&S snautsereita. Olemme olleet ylpeitä kasvateistamme, jotka ovat olleet kauniita ja terveitä koiria. Koiriamme on viety ympäri Eurooppaa, ja ne ovat saavuttaneet useita kansainvälisiä ja kansallisia titteleitä. Titteleitä tärkeämpää meille on, että koirat ovat hyviä kotikoiria. Minun lapseni Dominik (10) ja Sarah (8) ovat kasvamassa mukaan isoon snautsereita rakastavaan perheeseen. Näyttelyiden lisäksi olen harrastanut koirien kanssa aikanaan juniorhandlingiä sekä agilityä ja IPO:a.

Vuonna 2015 sain ulkomuototuomarioikeudet, ja minulla on oikeudet kaikkiin snautseri-pinseri-rotuihin paitsi itävallanpinserille, joka FCI:n mukaan ei kuulu ”meidän rotuihimme”. Olen tuomaroinut Saksassa ja Italiassa ja odotan mielenkiinnolla näkeväni suomalaisia snautsereita.

Minusta tärkeintä näyttelykoiralle sen lisäksi, että snautserin pitää näyttää snautserilta, on, että koiralla on hyvä temperamentti, itseluottamus ja että koira on luotettava erityisesti oman perheen kanssa.

Hyvien näyttelykoirien lisäksi toivoisin näkeväni Suomessa myös hirven. Perheeni kanssa käymme useasti lomalla Tanskassa ja Ruotsissa, ja varsinkin Ruotsissa olen nähnyt muutamia hirviä. Me käymme yleensä lomalla keskieurooppalaiseen tapaan elokuussa, joten keskikesän aurinkoa ei enää ole. Tältä vierailulta odotan erityisesti keskikesän yötöntä yötä ja suomalaisten herkkujen maistelua. Olen käynyt Suomessa kerran lapsena, ja minulla on paljon muistoja metsistä, järvistä, pienistä kesämökeistä, saunoista ja erityisesti grillauksesta snautseriystävien kanssa.