Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Birgit Bishoff, Saksa

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2018
Haastatteluvastauksista kääntänyt ja koostanut Kimmo Alanen


BirgitBischoff.jpgMinun nimeni on Birgit Bischoff. Olen 38-vuotias ja kasvanut rustiikkisella Colognen seudulla. Valmistuin eläinlääkäriksi Gießenistä, jonka jälkeen toimin tutkijana ja tein väitöskirjan ihmisten keuhkosyövästä. Tohtoritutkinnon jälkeen olen työskennellyt eläinlääkärinä erikoistuen lisääntymiseen ja ruokintaan. Tällä hetkellä työskentelen konsulttina kansainvälisissä yrityksissä.

Viisivuotiaana aloin pyytää vanhemmiltani itselleni koiraa. Isäni lupasi minulle oman koiran, kun täytän 12 toivoen että unohdan koko asian. Lopulta kun olin kymmenen, isäni päätti täyttää minun suurimman toiveeni. Hän oli aina pitänyt snautsereista, erityisesti pippurin ja suolan värisistä. Koska keskikokoisen snautseri ei oikein ole kymmenvuotiaan käsiteltävissä, niin päätyivät hankkimaan valkoisen kääpiösnautserin. Ymmärtämättä yhtään mitään näyttelyistä, kiersin koiran kanssa paljon. Koira oli erinomainen: 15 titteliä, mukaan lukien ROP maailmanvoittajasta 1991. Tämä koira on syy moneen asiaan elämässäni.

Olen ollut PSK:n jäsen jo vuodesta 1990 ja toiminut monissa PSK:n toimikunnissa. Tällä hetkellä jo vuodesta 2008 alkaen olen ollut PSK:n hallituksen jäsen, olen PSK Hessenin alaosaston varapuheenjohtaja, FCI:n nuorisoryhmän perustajajäsen ja VDH:n nuorisoryhmän jäsen.

Olen kasvattanut P&S kääpiösnautsereita, mutta työt, yhdistystoiminta ja tuomarointi ovat viime aikoina vieneet kaiken ajan, joten kasvatustoiminta on jäänyt. Tällä hetkellä kotoa löytyy kolme P&S kääpiösnautseria. Näyttelyiden lisäksi harrastan jälkeä nuorimman (7v) koiran kanssa. Lisäksi kaikkien koirien (7v, 10v ja 15v) kanssa tulee harrastettua retkeilyä. Vuosia sitten suoritin myös agilitykoulutusohjaajan pätevyyden.

Vuodesta 2001 lähtien olen tuomaroinut juniorhandling-kisoja. Koska olen itse aloittanut koiranäyttelyt jo nuorena, niin teini-ikäisten tukeminen on aina ollut lähellä sydäntäni. Ulkomuototuomarioikeudet snautsereille ja pinsereille sain 2010. Tähän mennessä olen tuomaroinut yli 10000 snautseria ja pinseriä yli 15 eri maassa. Olen laajentamassa oikeuksia ryhmän 2 sisällä.

Tuomaroidessa kiinnitän huomiota tyyppiin ja liikkeeseen. Oikea rakenne ja sen ansiosta tehokas liike, oikea snautserin ilme, tyypillinen karvapeite ja vahva luonne. Näistä koostuu minun sydäntä lähellä oleva snautseri. Odotan kovasti näkeväni suomalaisia snautsereita, koska tiedän teidän näkevän vaivaa nyppimisen ja erityisesti P&S värin suhteen. On miellyttävää nähdä ja tuntea oikeanlainen karva.

Ensikesän vierailulta odotan eniten tapaavani koiraihmisiä, näkeväni kauniita snautsereita ja varsinkin odotan keskusteluja yhteisestä harrastuksestamme. Näiden lisäksi, toivon oppivani jotain uutta Suomesta, suomalaisista ja suomalaisuudesta. Kiitoksia paljon kutsusta.