Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Rally-toko-snautseri 2016
Magic Maker Original Schnauzer

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 4/2017
© teksti Sirpa Keto, kuva Pia Asell


MagicMakerOriginalSchnauzer.jpgOlin jo usean vuoden haaveillut mustasta snautserista, ja viimein koitti sopiva hetki haaveen toteuttamiseen. Siihen mennessä minulla oli koirakokemusta ainoastaan lapsuudenkodissa asuneesta kahdesta villakoirasta, joiden kanssa ei harrastettu muuta kuin lenkkeilyä. Ja ensimmäiseksi omaksi koirakseni päädyin valitsemaan snautserin… Nyt voi sanoa, että aika iso hyppäys!

Voi miten paljon olenkaan näiden vajaan viiden vuoden aikana oppinut! Tuntui, että minulle aukeni kokonaan uusi maailma, kun koira muutti taloon. Etenkin ensimmäisenä vuonna sain aika monta kertaa repiä hiuksia päästä, kun mentiin päin puuta. Siitä se kuitenkin sitten lähti sujumaan, ja oli huikeaa aina huomata, kun olimme päässeet jossain etenemään. Hyvin pian kävi selväksi, että snautseri on erittäin fiksu ja nopea oppimaan, mutta ei kestä kovin montaa toistoa eikä ”tyhjiä hetkiä” treenikentällä. Koirannamit eivät olleet tarpeeksi motivoivia, vaan vasta lihapullien ilmestyessä kuvioon alkoi tapahtua. Myös lelupalkka on toiminut sopivassa yhteydessä.

Pentu- ja arkitottelevaisuuskurssin jälkeen kahlasimme läpi monen monta erilaista mukavaa lajia. Koiralle mieluisimpia ovat alusta saakka olleet nenänkäyttöpuuhat ja toiminnantäyteiset lajit. Tokotreeneissä kävimme ahkerimmin, mutta kokeisiin asti en jännittämisen takia uskaltanut. Sitten kuulin rally-tokosta, ja Nestori tokotaustan omaavana hallitsi jo valmiiksi miltei kaikki liikkeet, joten kynnys osallistua kokeisiin oli matala. Varsinkin, kun suorituksen aikana pystyi kehumaan koiraa ja näin varmistua siitä, että se pysyy mukana, mahtavaa!

Vuoden 2016 aikana suoritimme sekä ALO- että AVO-luokat. Parhaimmasta kokeesta saimme 99 pisteellä koulutustunnuksen ja kisan voiton! RTK2-tunnuksen jälkeen emme ole niinkään treenanneet aktiivisesti, vaan keskittyneet enemmän pitkiin metsä- ja peltolenkkeihin. VOI-luokkaan on aika iso hyppäys, joten saa nähdä, jatkammeko rally-tokon parissa eteenpäin ainakaan tässä vaiheessa. Tokossa sen sijaan voisimme seuraavaksi viimeinkin korkata kisauran, ja myös BH-kokeen suorittaminen on haaveissa.

Treenaaminen on selvästi parantanut yhteistyötämme, ja nyt tauon aikana olenkin huomannut käskyjen joskus kaikuvan kuuroille korville (normaalia enemmän). Snautserilla kun tuntuu omasta mielestään olevan välillä oikeus päättää, totellako käskyä...

Parhaimpia hetkiä Nestorin kanssa ovat ne, kun treeneissä onnistumme superhienosti ja sen jälkeen revittelemme kunnolla! Tai kun se hauskuuttaa esimerkiksi lepuuttamalla päätään milloin missäkin. Toisinaan taas voisin vain tuijottaa sitä ihastellen sen komeutta <3

Mukavia yhteisiä hetkiä kaikille snautsereille ja omistajille/ohjaajille!

Sukutaulu