Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Juniori 2016
V-16, JV-16 FERENCE ESSENTIAL ELEGANCE

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2017
© Ellinoora Koski


FerenceEssentialElegance.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Tunsin monia Ruutin sukulaisten omistajia jo entuudestaan, ja he ovat käyneet koirineen näyttelyissä. Myös kasvattaja kannusti käyttämään Ruutia näyttelyissä. Tarinat näyttelyreissuista kuulostivat hauskoilta ja ajattelin, että näyttelyissä tutustuisi helposti muihin pinseri-ihmisiin. Viimeisen sysäyksen lähteä mukaan sain Ruutin siskon ja veljen omistajilta, jotka olivat jo käyneet näyttelyissä, ja hehkuttivat, kuinka hauskaa ja sosiaalista näyttelyissä käyminen on.

Ruutin kanssa reissaaminen on aina yhtä helppoa ja antoisaa, se on niin hyvä matkaseuralainen! Ruuti on kaikille ystävällinen, eikä se reissussa turhia stressaa tai hötkyile. Se torkkuu, kun mitään ei tapahdu, mutta kun se saa vihiä, että hommia olisi tiedossa, on se heti valmiina.

Muistan ensimmäisen näyttelymme Pori KV:ssa, kun odotimme omaa vuoroamme ja Ruuti loikoili maassa ketarat suorina. Aina, kun joku ohikulkija loi hymyilevän katseen Ruutiin, se ei edes nostanut päätään, mutta häntä alkoi välittömästi heilua iloisesti vastaukseksi.

Parhaat saavutuksenne?

Paras saavutuksemme on Voittaja-näyttelystä viime joulukuussa Helsingin Messukeskuksessa, missä Ruuti oli vain 1v 5kk ikäisenä VSP ja saavutti tittelit JV-16 sekä V-16.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Halusin monipuolisen, keskikokoisen harrastuskoiran, joka osaa ajatella myös itse. Harrastamme näyttelyiden lisäksi myös agilitya, rally-tokoa ja nose workia. Pinseri on innokas ja aina valmis treenikaveri, joka oppii nopeasti. Treenit pitää kokemukseni mukaan pitää monipuolisina ja riittävän haastavina, jotta pinserin motivaatio säilyy. Harrastaminen pinserin kanssa on ollut antoisaa ja hauskaa, välillä pitää osata nauraa sekä itselle että koiralleen.
Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Ruutin vahvuus on ehdottomasti mieletön työmotivaatio sekä keskittymiskyky! Ajasta, paikasta ja lajista riippumatta voin aina luottaa siihen, että Ruuti tekee oman osuutensa täysillä.

Joissain tapauksissa Ruutin sitkeys ja periksiantamattomuus ovat ei-niin-toivottuja luonteenpiirteitä. Kun Ruuti on päättänyt jotain, on sen päätä vaikea saada käännettyä. Silloin sitä ei tunnu estelevän mikään tai kukaan.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ruuti on aina leikkinyt paljon ja se rakastaa leluja ja leikkimistä, joten lelupalkka on sille selkeästi tärkein. Näyttelyissä käytämme kuitenkin nameja ja ne toimivat siinä ympäristössä hyvin.

Sukutaulu