Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Agility- & Tokopinseritulokas 2016
Yippis Angels Adidi, "Didi"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2017
© Jaana Juvonen


YippisAngelsAdidi.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä / valitsemaan juuri tokon/pk:n/agilityn lajiksenne?

Harrastin agilitya aiemmin kahden cockerspanielini kanssa. Cockereiden kanssa tuli kokeiltua pienesti myös muita harrastuslajeja mm. rallytokoa. Halusin seuraavan koiran olevan sellainen, jonka kanssa pystyisimme harrastamaan agilitya, tokoa ja saisin kaverin juoksulenkeille. Näyttelyissä olemme pyörähdelleet muutaman kerran sen mukaan, mitä aika on antanut myöden.

Ihania yhteisiä reissuja on paljon, mutta päällimmäiseksi mieleen ovat jääneet pinserien kennel-päivät, Agirotu ja pinserien SM-kisat viime vuodelta. On ollut ihanaa nähdä ja tutustua uusiin pinsereihin omistajineen.

Mieleeni jäänein karmein yhteinen reissu on viime kesältä, kun palasimme mökiltä ja Didi tapansa mukaan toimi kapteenina veneen keulassa. Didi ei pidä yhtään vedestä, vaan rakastaa lämpöä ja aurinkoa. Ja niinhän siinä sitten kävi, että Didi hyppäsi keulasta veteen. Luulen, että tilanteessa minä pelästyin eniten, mutta säikähdyksellä kuitenkin selvittiin, ja loppumatkan minulla istui sylissä uitettu koira. Rantaankaan ei olisi ollut onneksi pitkä matka uida.

Parhaat saavutuksenne?

Parhaita saavutuksia on Vuoden 2016 Agilitypinseritulokas ja Vuoden 2016 Tokopinseritulokkaan palkinnot. Mieleen jääneitä saavutuksia on myös pinsereiden SM-kisojen 4. sija nollatuloksella.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Meni jokunen vuosi ennen kuin rupesin etsimään vanhuscockerien lisäksi uutta perheenjäsentä, ja mielessä oli samalla koiraharrastuksiin palaaminen. Halusin energisen koiran, joka kulkisi vapaa-aikana mukanani lähes kaikkialla. En halunnut kovin isoa koiraa, ja pinserin koko tuntui hyvältä. Lueskelin paljon netistä pinsereistä, ja siskollani oli aikanaan pinseri, joka oli jäänyt mieleeni eloisana, vauhdikkaana ja iloisena koirana. Pitkän rotuharkinnan jälkeen aloin etsimään kenneleitä, joihin olisi suunnitteilla pinserin pentuja.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Isäntä metsämiehenä sanoo Didin vahvuudeksi erittäin toimivaa nenää peuran ja hirven suhteen. Minun mielestä Didin vahvuuksia ovat myös sosiaalisuus ja kiltti luonne. Didin heikkous on selkeästi treeni- ja kisakentillä näkyvä maltin puute, ja tämän kanssa tehdään tällä hetkellä paljon töitä.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Nakki. Didin mielestä ei kannata työskennellä ilman palkkaa ja ottaisi senkin mielellään ennakkona.

Sukutaulu