Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden VSP 2016
C.I.B FI MVA NO MVA EE MVA LV MVA RU MVA HeW-15
TlnW-16 A'dreams Black Karma ”Cara”

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2017
© Linda Laurikainen


AdreamsBlackKarma.jpgMikä sai sinut kiinnostumaan näyttelyistä?

Ensimmäisen oman koirani myötä heräsi kiinnostus käydä kokeilemassa Kouvolan raviradan näyttelyssä, mistä siinä touhussa on oikein kyse, vuosi oli 2007. Jännitti kauheasti, minkälainen hihna siellä pitää olla ja miten tietää, mihin pitää mennä! En silloin tuntenut ketään kehänlaidalta. Tuomari oli onneksi mukava ja ymmärtäväinen, kun kerroin olevani ensimmäistä kertaa kehässä, ja kertoi selvästi, mitä pitää milloinkin tehdä. Sain koirastani vielä hyvän arvostelun, ja siitä se innostus lähti! Tuomarina tuolloin oli tulevien koirieni kasvattaja Marja-Leena Kurvinen.

Ihanin/karmein yhteinen reissunne?

Karmein reissu on varmasti ollut se ensimmäinen: bussimatka Tarton näyttelyihin marraskuussa. Hotelli oli keskellä metsää ilman ainuttakaan katu- tai pihalamppua, ja vuodevaatteet olivat läikikkäässä homeessa.

Paras reissu on ollut matka lentäen Norjan Drammeniin KV-näyttelyyn, jossa Cara oli ROP 40 koiran joukosta ja valioitui Norjaan ensiyrityksellä. Mahtavat muistot on myös vuodelta 2016, kun reissasimme pitkin Baltiaa.

Parhaat saavutuksenne?

Mielestäni paras saavutus Caralta on 2016 pääerikoisnäyttelyn narttujen voitto. Yhtä suuri saavutus oli myös ison Helsinki Winner 2015 KV-näyttelyn narttujen voitto Finnsieger-tuomarilla, se on jäänyt lähtemättömästi mieleen. Lisäksi viime kesän ryhmäsijoitukset (Tuulos RYP2, Helsinki RYP3) ovat olleet huippuhetkiämme.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana?

Kääpiöpinserin valitsin alun perin siksi, kun en dobermannia saanut – oli kuulemma liian iso kooltaan. Sain kääpiöpinserin 2016, ja siitä se ajatus sitten lähti! Rotu on vienyt mennessään, koska sen kanssa voi harrastaa niin monipuolisesti. Samalla koiralla voi menestyä niin näyttelyissä kuin esimerkiksi agilityssa, se on minulle tärkeää. Suuri luonne, "iso pieni koira" on myös syy miksi tätä rotua rakastan.

Mitkä ovat koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Caran vahvuus näyttelykehässä (hyvänä päivänä) on sen "draivi" ja itsetietoinen ja varma käytös. Liikkeessä se on eniten edukseen, ja jos sille sattuu se hyvä päivä, se on myös näyttävä. Heikkous on ärrimurrin luonne ruoan suhteen: se on niin kokenut, että tietää näyttelyhihnan tarkoittavan superherkkuja, ja sen ei tarvitse edes nähdä mitään syötävää, kun se jo raivokkaasti sitä puolustaa näyttelyhihna kaulassa.

Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Ehdottomasti ruoka! :D Harvaa koiraa pitää näyttelyaamuina ruokkia, mutta Caralle on annettava pieni aamupala tai lihapullanhimo menee yli eikä esiintymisestä tule mitään.

Sukutaulu