Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Agnes Ganami Kertes, Israel

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2001


© englanninkielisestä cv:stä vapaasti kääntänyt Johanna Komulainen

kertes.jpgIsraelilainen Agnes Ganami Kertes rakastui koiriin jo pienenä tyttönä. Hänen isänsä kasvatti Unkarissa dobermanneja ja jonkin verran myös mäyräkoiria jo ennen toista maailmansotaa. Agnes itse muutti Israeliin vuonna 1953 ja on asunut siellä siitä lähtien lukuun ottamatta niitä kymmentä vuotta, jotka hän oli työkomennuksella Milanossa, Italiassa.

Israelissa Agnes aloitti kasvatustyön saksanpaimenkoirilla ja siirtyi myöhemmin mustiin ja p&s snautsereihin, joita hän on kasvattanut 25 vuoden ajan. Kun hän palasi Italiasta Israeliin, hän teki ryhtyi tekemään shibaa rotuna maalle tutuksi ja loi kasvatustyöllään valiotason koiria.

Tuomarointityön Agnes aloitti vuonna 1970 ja arvosteli tuolloin snautsereita ja saksanpaimenkoiria. Rotuvalikoima laajeni sitten ajan kanssa, kunnes hän sai vuonna 1985 tuomarointioikeudet kaikkiin rotuihin.

Kaikkien näiden vuosien aikana Agnes on arvostellut satoja isoja näyttelyjä ympäri maailman.

Koulutukseltaan Agnes on kemian insinööri ja hän työskenteli ammatissaan Israelin valtiolle eläkeikään asti. Hän taitaa sujuvasti kuutta kieltä; englantia, ranskaa, saksaa, italiaa, hebreaa ja unkaria. Hän on naimisissa, kolmen lapsen äiti ja neljän koirarakkaan lapsenlapsen mummi.

Koska Agnes on jo eläkkeellä ja hänen lapsensa ovat aikuisia, hänellä on mahdollisuus omistautua aiempaa enemmän koiraharrastukselle. Hän on jäsenenä Israelin Kennelclubin keskuskomiteassa ja toimii puheenjohtajana "jalostus- ja tutkimustoimikunnassa". Hänellä riittää myös energiaa kouluttaa uusia tuomareita ja ottaa vastaan tuomarointitehtäviä. Hän on tuttu näky myös luentosalissa, hän kirjoittelee artikkeleita koiralehtiin ja siinä sivussa kasvattaa pienimuotoisesti shibojaan.