Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden 2015 Käyttösnautseri
FI MVA TK2 BH HK2 JK2 EK3 WANHAN PUROLAN LA BOMBA

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 3/2016
Teksti © Seija Rämö

Kuva © Veera Silvennoinen


WanhanPurolanLaBomba.jpgPola on ahne ja saalisviettinen, joten motivointi ja palkkaus ei ole koskaan ollut ongelma. Myös taistelutahtoa Polasta löytyy – hommaa ei jätetä kesken. Oli kyse sitten ”ukon” etsinnästä tai palkkapussiin murtautumisesta, homma tehdään viimeisen päälle. Eli yksi haasteista on pitää palkat hyvässä jemmassa, sillä ne syödään jo ennen treeniä, jos Pola pääsee päättämään. Sen pitäminen sopivassa kisavireessä ei ole ongelma, mutta tunnetilan sopivana pitäminen kylläkin. Pakotteita ei juuri voi käyttää, ja liikaa ei innokkuuttakaan saa rajoittaa.

Pk-lajien harrastaminen vaatii ominaisuuksiltaan sopivan koiran lisäksi myös hyvän ja osaavan treeniporukan. Polan kohdalla tämäkin loksahti kohdalleen, kun aiemman koirani kanssa olin tutustunut osaaviin ihmisiin. Yksi tärkeimmistä treenikavereista on ollut Räsäsen Piia. Paitsi että Piia on osaava ja kannustava treenikaveri, on hän ollut Kiran ja Pirren kanssa minulle myös esikuva: snautsereitakin voi kouluttaa! Olemme osallistuneet Polan kanssa kaikkina viitenä vuonna Piian järjestämälle snautsereiden pk-leirille, jossa on ollut aina hyvät kouluttajat ja kannustava ilmapiiri. Toivottavasti leiriperinne jatkuu, sillä siellä on useamman päivän treeniputkella aina saatu vietyä koirakoita eteen päin.

Monta hauskaa ja opettavaista hetkeä olen Polan kanssa saanut kokea. Yksi kesältä 2014, kun Piian rohkaisemana osallistuin Kemin yöttömän yön kokeeseen. Pitkä ajomatka, yöpyminen vieraassa paikassa ja seuraavaan päivän lähes 12-tuntinen kisarupeama eivät Polan intoa ja osaamista vähentäneet. Se jaksoi lähteä kokeen jokaiseen osioon yhtä innokkaana ja teki osuutensa upeasti. Viime kesänä Pola satutti itsensä hyppyesteellä ja näytti jo siltä, että kausi loppui alkuunsa. Onneksi kuitenkaan ei käynyt pahasti, ja Pola kuntoutui hyvin. Ehdittiin vielä kauden aikana kisaamaan kolmen kokeen verran.

En ole valinnut snautseria rotuna harrastuskoiraksi, vaan treenailen snautserini kanssa sillä tasolla, johon koiran ominaisuudet ja oma osaamiseni riittävät. Polan synnynnäiset ominaisuudet ja saamani opastus ovat edesauttaneet siinä, että Pola on mitä mainioin treenikaveri. Kesällä treenaillaan pk-lajeja ja talvella tokoillaan. Myös agilityä ja vepeä olemme kokeilleet, mutta aika ei riitä kaikkeen.

FI MVA TK2 BH HK2 JK2 EK3 Wanhan Purolan La Bomba, synt. 6.9.2009
kasvattaja Martina Cittova-Kontu
omistaja Seija Rämö
Sukutaulu