Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Marisa Brivio-Chellini, Italia

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2001


© Anu Katila

Seinäjoella pidettävässä erikoisnäyttelyssä 3.6. kääpiösnautserit ja BIS-kehän arvostelee italialainen Marisa Brivo-Chellini. Rouva Brivio-Chellini on erittäin arvostettu tuomari, joka vierailee usein Pohjoismaissa. Hän on arvostellut koiria ympäri maailman. Tuomariuransa hän aloitti jo vuonna 1964.

Hänen ensimmäinen koiransa oli cockerspaniel, jolla hän myös aloitti kasvatustyönsä vuonna 1953. Kennelnimi del Tornese tulee 1800-luvulla Etelä-Italiassa käytetystä vanhasta kolikosta, joka on tuottanut onnea haltijalleen. Kääpiösnautsereiden kasvatuksen rouva Brivio-Chellini aloitti vuonna 1963 keskittyen pääasiassa mustiin kääpiöihin. Hän onkin kasvattanut useita kansainvälisiä ja monen maan valiokääpiöitä.

Vuonna 1961 mukaan kuvioihin tulivat pippurin ja suolan väriset keskikokoiset snautserit. Kantakoirat hän tuotti Englannista, Yhdysvalloista ja Belgiasta. Vuonna 1974 tuomarointimatka suuntasi Ruotsiin, jossa hän tutustui Curt Cederskogin kasvattamiin Curbits-snautsereihin. Samana vuonna Italiaan matkasi uros kyseisestä kennelistä, joka rouva Brivio-Chellinin mukaan paransi huomattaavasti silloisten keskisnautsereiden luonteita ja luustoja Italiassa.

Snautsereiden jälkeen Marisa Brivio-Chellinillä on olut siperian huskyjä, greyhoundeja ja nykyään chihuahua. Hän on Italian snautserikerhon kunniajäsen ja Italian siperian husky- kerhon perustajajäsen. Vuosikymmenten tuomariuran aikana hän on nähnyt lukuisia koiria. Edelleen hän nauttii koirien arvostelusta. Tuomarityöskentelyn haittapuoleksi hän mainitsee matkustamisesta johtuvan odottelun lentokentillä.