Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Vuoden Rallytokokoira 2015
Fin Mva RTK1 Vegavicktori

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2016


© Sanna Varis

Mikä sai sinut valitsemaan juuri rallytokon lajiksenne?

Vegavicktori.jpgVanhenevalle agilitykoiralle ja sen raskaana olevalle ohjaajalle piti saada jotain hieman rauhallisempaa mutta kuitenkin tarpeeksi haastavaa tekemistä agilityn rinnalle, joten alkuvuodesta 2015 ilmoittauduin rallytokon alkeiskurssille. Lajista en tiennyt oikeastaan paljonkaan etukäteen, mutta heti ensimmäisestä treenikerrasta jäin koukkuun – miten vapauttavaa, kun koiralle saa puhua koko suorituksen ajan ja on jopa suositeltavaa kannustaa sitä! Meillä on vahva tokopohja, mikä teki rallytokon aloittamisesta helppoa, sillä radalla on paljon seuraamista ja suuri osa alokasluokan liikkeistä tulee sellaisenaan tokosta. Alkeiskurssin jälkeen olimmekin heti kisavalmiita. Vekalle piti opettaa muutama uusi liike, mm. sivulta eteen tulo ja ns. saksalainen täyskäännös. Enemmän työtä oli kuitenkin ohjaajalla rallyn sääntöjen omaksumisessa.

Miksi juuri tämä rotu harrastuskoirana? Mikä on koirasi motivointikeino nro 1?

Alun perin pinseri valikoitui roduksemme juuri sen aktiivisen luonteen takia, ja alusta asti minulle on ollut selvää, että harrastan koirieni kanssa paljon. Minulla on kokemusta vasta kahdesta pinseristä enkä tiedä, onko kumpikaan näistä harrastuskoirana ihan tyypillinen pinseri. Edustavat melkeinpä ääripäitä. Vekaa on aina ollut helppo motivoida ruualla, mutta sen keskittymisen eteen on tehtävä jatkuvasti töitä. Jos unohdun miettimään muuta, Veka keksii kyllä omaa tekemistä! Tosin mitä enemmän ikää Vekalle on tullut, sitä hauskempaa ja helpompaa sen kanssa on treenata. Nuorempi pinserini taas on aina valmiina töihin ja treenikentällä se keskittyy vain minuun ja kysyy koko ajan, mitä kivaa tehdään seuraavaksi.

Parhaat saavutuksenne?

Paras saavutuksemme rallytokossa on varmasti rotumestaruuksien 2. sija. Tästä erityisen mieleenpainuvan tekee se, että kisoihin oli lähdettävä koko perheen voimin, ja kentän laidalla kisaa seurasi kahden isomman lapsemme lisäksi myös 6-viikkoinen vauvamme, mikä vaikutti melkoisesti omaan keskittymiseeni. Lähdimme luokan ensimmäisinä ja rataan tutustumisen aikana kisapaikan yllä jyrisi ukkonen, mitä Veka pelkäsi niin paljon, että mietin jo, että joudun perumaan starttaamisen. Onneksi rallyssa rataan tutustumiseen on käytettävissä reilusti aikaa, ja ehdin kasaamaan itseni ennen radalle menoa. Suoritus meni kaikesta jännityksestä huolimatta hyvin ja olin tyytyväinen lopputulokseen. Parhaisiin saavutuksiimme lukeutuvat myös kahdessa kisassa saadut tuomarinpalkinnot.

Sukutaulu