Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Hassi Assenmacher-Feyel, Saksa

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 1/2021


HassiAssenmacher-Feyel.jpgOlen 80-vuotias ja asun Essenissä lähellä Düsseldorfia. Rakkauteni koiriin on alkanut noin 10-vuotiaana. Äitini ystävä omisti p&s snautserin, jonka kanssa ulkoilin päivittäin, ja olimme hyvä tiimi Strupin kanssa.

Olen kotoisin Lake Constancen rannalta Überlingenista. Työskentelin aikoinaan Bremenissä mainostoimistossa. Silloinen esimieheni omisti lentokoneen, ja sitä kautta opin itsekin lentämään. Sain suorittettua lentolupakirjan, mittarilentolupakirjan sekä siirryttyäni Wichitaan (USA) suoritin vielä Lear Jet -lento-oikeuden helmikuussa 1966.

Muutin takaisin Saksaan Freigburgiin työni siirryttyä sinne. Tuohon aikaan koirainnostukseni sai todellisen kipinän ja ostin Englannista basset hound -nartun, jonka kanssa kiersin näyttelyitä menestyksekkäästi. Berta oli rotunsa ensimmäinen narttu, joka sai C.I.B-tittelin.

Into koiranäyttelyihin kasvoi niin suureksi, että halusin rodun erikoistuomariksi. Tämän edellytyksenä oli kuitenkin, että on kasvattanut vähintään kolme pentuetta. Berta saikin ensimmäiset pentunsa ollessaan 30 kuukauden ikäinen. Kasvattajana toimiminen ei juurikaan tuonut itselleni iloa, ja koin vaikeaksi luopua pennuista kahdeksan viikon iässä.

Kolmen pentueen jälkeen pääsin harjoittelutuomariksi ja vuonna 1975 pätevöidyin basset houndien sekä neljän muun bassetrodun (FCI 6 ryhmä) tuomariksi. Nautin todella paljon tuomaroinnista ja olenkin nykyään 90 eri rodun tuomari sekä all rounder -ulkomuototuomari. Mieluiten tuomaroin FCI 2 -ryhmän koiria. Olen vuosien saatossa tuomaroinut kaikilla mantereilla. Suomessa olen ollut 79 näyttelyssä tuomaroimassa. Vuoden 1987 Voittajanäyttelyssä Helsingissä tuomaroin 87 p&s snautseria ja vuoden 2014 Maailmannäyttelyssä Helsingissä 66 kääpiösnautseria.

Suurin toiveeni oli aikoinaan dobermanni, ja sain mieheltäni uroksen, Garf Guido vom Francenhorstin, vuonna 1985. Uros voitti 20 voittajatitteliä 13 eri maasta ja oli isänä 1600 pennulle. Vuonna 1996 muutimme Etelä-Afrikkaan Johannesburgiin mieheni ja kahden dobermannin kera. Mieheni kuoltua vuonna 2002 palasin takaisin Saksaan.

Tuomaroinnissa minulle tärkein on koiran yleisilme. Kun katson koiraa, toivon sen sanovan minulle: “Katso minua, olen rotuni ihanne.” Luonnollisesti koiran tulee olla rakenteellisesti mahdollisimman täydellinen, sillä tulee olla rotutyypillinen askellus sekä oikeanlainen turkki. Arvostan koiran oikeantyyppistä luonnetta. Haluaisin nähdä tätä kaikkea Suomessa ja odotan innolla tuomarointitehtävääni.