Toimitussihteeri

Anne itäsaari
Krakantie 6 b 38
01510 Vantaa
P. 0407210978
Snautseri-Pinseri-lehti
toimitus.snapilehti@gmail.com

Seuraava lehti 3/2021

Ilmoitusaineisto toimitus sihteerille
30.7.2021

Aineisto vastaaville toimittajille
30.7.2021

Aineisto toimitus sihteerille
6.8.2021

Lehti ilmestyy vkolla 38.

Tietosuojaseloste

Lehden tietosuojaseloste

Uutta Extranetissä

Extranetistä löydät nyt myös viimeisimmän lehden pdf:n!

Seibrin Amor, "Remu"

Julkaistu Snautseri-Pinseri-lehdessä 2/2004


© Kirsi Rainio

remu1.jpgMikä sai sinut valitsemaan juuri näyttelyn lajiksenne?

Voi varmaan sanoa, että näyttely valitsi meidät. Kun hankin Remun, en ollenkaan ajatellut sen näyttelykelpoisuutta. Ensisijaisesti siitä piti tulla kaveri 1-vuotiaalle affenneidolle Alisalle, joka asusti yksin pienenä koirana isojen suursnautsereiden kanssa. Kun sitten kasvattaja Seija Hokkasen innoittamana menimme ensimmäiseen näyttelyyn ja kotiin tuomisina oli pysti jos toinenkin, niin kai se sitten siitä alkoi. Innostus tuli menestymisien myötä. Ehkä näyttely on lajina sopivin affenille, jos jotain haluaa harrastaa. Tosin Remun kaksi poikaa käyvät raunioilla pelastuskoira harjoituksissa! Tosin puoliksi leikillään.

Karmein yhteinen reissu?

Pohjoismainen voittajanäyttely, joka pidettiin Tuusulassa 2001. Aamu valkeni aurinkoisena, ja lähdimme kotoa Sysmästä aikaisin liikkeelle, jotta olisimme ajoissa paikalla. Kaikki vaikutti loistavalta. Posottelimme moottoritietä reilua vauhtia. Satuin vilkaisemaan auton valotauluun - lämpömittari oli aivan punaisella ja viisari niin ylhäällä kuin vaan voi olla. Tiesin kokemuksesta, että nyt pitäisi seisahtua ja toimia. (Vettä ei ollut mukana kuin kupillinen Remua varten). Ensitöikseni soitin tiepalveluun ja kerroin ongelmastani. Suurin paniikki syntyi, kun mietin, mitten saisin Remun ajoissa paikalle. Soitin veljen vaimolle, joka lupasi hakea Remun moottoritien varresta ja toimittaa näyttelypaikalle. Seija lupasi toimittaa Remun kehään, kunhan se vain saataisin ajoissa kehän laidalle. Tiepalvelun auto ja veljeni vaimo saapuivat paikalle miltei yhtä aikaa. Auton tyhjä vesisäiliö täytettiin. Päästiin kuin päästiinkin jatkamaan matkaa. Oltiin paikalla juuri ennen kuin arvostelu alkoi. Tuotiin sieltäkin voitto kotiin ja sekös tuntui makoisalta.

Parhaat saavutuksenne?

Ensimmäiset suuret voitot olivat tietenkin arvokkaita ja maistuivat makoisalle kuten JVV-99 ja VV-99. PmV-01 olivat myös suuria saavutukia. Mutta suurin kaikista lienee MV-03 titteli Saksanmaalta. Kiitos Seijalle ja Alpolle.

Miksi juuri affenpinseri harrastuskoiraksi?

Affenpnseri on kaikkea sitä, mitä henkilökohtaisesti koiralta toivon, ja ehkä vielä enemmänkin. Ihastuttava kirjo erillaisia mielialoja. Jokaisessa pienessä affenissa asuu suuri persoona. Ilo on omistaa monta pientä apinaa.

Koirasi vahvuudet ja heikkoudet?

Suurin vahvuus on varmasti kokonaisuus. Juuri oikeanlainen koko. Hieno apinailmeinen pää. Esiintymisvarmuus ja suuren suuri karisma, jonka koira omistaa. Musta karvan väri ja hyvä karvan laatu. Heikkoudet löytyvät varmasti koiran suusta, kun sinne kurkistaa.

SEIBRIN AMOR
synt. 16.8.1998
kasvattaja: Seija Hokkanen, Koria
omistaja: Kirsi Rainio, Nuoramoinen